5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Teröristler köy bastı!

Ağrı Merkeze bağlı Yukarı Pamuktaş köyünde bir evi basan PKK’lı teröristlerle köylü arasında çıkan çatışmada 1 terörist öldürülürken, ev sahibi Halis Gökçe de hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, gece saat 22.00 sıralarında 4 kişi grup halinde Yukarı Pamuktaş köyünde bulunan Halis Gökçe evine geldiler. Burada çıkan çatışmada Halis Gökçe PKK’lı teröristler tarafından öldürülürken bir terörist etkisiz haline getirildi. Olayda Halis Gökçe’nin eşi Pakize Gökçe yaralandı.

Jandarma olay sonrası köyde geniş güvenlik önlemi alırken yaralı Pakize Gökçe, Ağrı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ağrı Valisi Ali Yerlikaya olayı doğrulayarak yaralı vatandaş hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Ağrı Devlet Hastanesi önünde konu ile ilgili açıklama yapan Ağrı Valisi Ali Yerlikaya,”Bugün saat 22.00 sularında merkeze bağlı Yukarı Pamuktaş köyünde bir grup PKK’lı teröristin saldırısı sonucu çıkan çatışmada bir PKK’lı etkisiz hale getirilmiş, bir vatandaşımız şehit olmuş, vatandaşımızın eşi ise yaralanmıştır. Alınan bilgi üzerine çok kısa bir sürede olay yerine bir adet helikopter 4 adet zırhlı araç olay yerine intikal etmiş ve yaralı vatandaşımız Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Şu anda şehit kardeşimizin eşi Pakize annemiz ameliyattadır. Herhangi bir hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Kızları da şu anda acilde annelerinin ameliyattan çıkmasını beklemektedir. 542 bin nüfuslu Ağrı’da teröre izin vermeyeceğiz. Bizim birliğimize beraberliğimizi ve kardeşliğimize kim el uzatırsa, kim silah sıkarsa lanetliyoruz. Düşüncesini fikrini zikrini silahla ifade etmek, yani terörle ifade etmek tüm dünyada bir insanlık suçu olarak görülmektedir. Kızı, eşi ile birlikte oturan bir masumu katletmenin ne amaç ifade etiğini size soruyorum.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2011 Cuma 13:40:09
Güncelleme :24 Ekim 2011 Pazartesi 11:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?