7
Mayıs
2024
Salı
AĞRI

TES-İŞ'ten Patnos'a 16 derslikli okul

Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tanrıverdi, ilçe genelinde okul çağında olmasına rağmen okul olmadığı için eğitim ve öğretimine devam edemeyen binlerce çocuğun bulunduğunu ifade etti. 

Türkiye Su Enerji ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanlığı tarafından Selahattin Eyyübü Mahallesi'nde yaptırılan okulun inşaatında incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tanrıverdi, çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Tanrıverdi, 5 dönüm gibi bir geniş arazinin üzerine kurulan okulu önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Depreme dayanıklı olarak inşa edilen okulun 5 katlı ve 16 derslikten oluştuğunu dile getiren Tanrıverdi, donanım malzemelerinin de TES-İŞ tarafından karşılanacağını ifade etti. Tanrıverdi, "Okulda ikili öğretim sistemiyle bin öğrencinin burada eğitim almasını hedefliyoruz. Çünkü ilçede okul çağında olup da, okul olmadığı için okula gidemeyen binlerce çocuk var. Yoğun göç alan ilçede bulunan mevcut okullarımız çok yetersiz kalıyor. Amacımız, çocuklar için daha rahat bir eğitim öğretim ortamı oluşturmaktır. Bunun için de herkesten destek bekliyoruz'' dedi. 

Okulun inşaatını yapan İş Kaya İnşaat firmasının yetkilisi Kamuran Esin ise okulu en geç önümüzdeki Kasım ayından teslim edeceklerini kaydetti. Esin, birinci derecede depreme dayanıklı olarak inşa edilen okulu radyan temel sistemiyle yaptıklarını aktardı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 10:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?