4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Tıbbi atıklar tehlike saçıyor

Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi etrafındaki tıbbi atıklar tehlikeye davetiye çıkarıyor.


Hastane çalışanları tarafından gelişi güzel atılan naylon poşet ve karton içerisindeki tıbbı atıklar, çevrede oynayan çocukların sağlığını riske atıyor. İçerisinde mikrop barındıran ve özel olarak imha edilmesi gereken tıbbi atıkların atıldığı Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi arkasındaki çöplük, görenleri şaşırtıyor. Çöpler arasında, kan tahlillerinin yapıldığı cam şişeler, boş serum şişeleri, şırıngalar, tarihi geçmiş ilaç kutuları ve çok sayıda tıbbı atıklar bulunuyor.

Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Müdürü Hayrettin Bayram, defalarca belediyeye yaptıkları müracaatların bir sonuç vermediğini söyledi. Bayram, "Konu hakkında Ağrı Belediyesi'ne defalarca hem yazılı, hem sözlü başvurularda bulunduk. Belli bir süre düzenli alınan çöplerimiz son 10 günden beri alınmıyor. Bu konu ebetteki bizleri de rahatsız etmektedir. Fakat Ağrı Belediyesi işini tam anlamı ile yerine getiremediği için böyle bir sorun ile karşı karşıya kaldık" dedi.


Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş ise iddiaların asılsız olduğunu ileri sürdü. Başkan Aktaş, "Bahse konu hastane yönetimi çöp alanının bulunduğu yerin ön tarafını demir hurdalar ile kapattığından dolayı ekiplerimiz ve araçlarımız bölgeye girememektedir. Hastane yönetiminden alanı boşaltmalarını istedik. Fakat hastane yönetimi son günlerde bizim istediğimiz çalışmayı yapmamaktadır. Araçların girebileceği şekilde bölgede düzenleme olursa çöpleri her gün alırız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 19:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?