4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Türk asıllı 4 parlamenter Ağrı'da

Ağrı Dağ'nın 3200 kampından 8 Temmuz gecesi kaçırılan 3 Alman dağcı için arama çalışmaları sürerken, kendileri hakkında henüz net bir gelişme elde edilemedi. Konu hakkında bilgi almak üzere bölgeye gelen Alman ve Danimarka Parlementoları'ndan bir grup Türk milletvekili, Ağrı Valisi Mehmet Çetin ve Doğubeyazt Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu ile görüştü.

Doğubeyazıt Kaymakamlığı'ndan çıkışta grup adına bir açıklama yapan Federal Almanya Parlamentosu Milletvekili Hakkı Keskin, dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu yömnünde bilgi aldfıklarını kaydederek, " Ortak tavrımız bu 3 kaçırılan turistin ivedi olarak sağ sağlim bir biçimde saplıklıl olrarak derhal serbest bırakılmaları yönündedir" şeklinde konuştu.

Almanya'da siyaset yapan Türk kökenli, milletvekilleri olarak ilişkilere ve Türkiye ile ilgili bağlantılara önem verdiklerini de vurgulayan Hakkı Keskin, "Geliş amacımız sayın Ağrı Valisi Mehmet Çetin'den bölge hakkında bilgi almak. Kendisinin daveti üzerine geldik. Son günlerde gerek Türk gerek Alman kamuoyunu yakından ilgilendiren bir konu var. Bu da bildiğiniz gibi bu 3 Alman dağcı turistin kaçırılması olayı. Biz tabii bu konu hakkında da gerek sayın validen gerek burdaki yetkililerden bilgi edinmeye çalıştık. Ortak tavrımız bu 3 kaçırılan turistin ivedi olarak sağ sağlim bir biçimde sağlıklıl olrarak derhal serbest bırakılmaları yönündedir. Biz bu tür eylemlerin ve kaçırma olaylarının hiç kimseye yarar getirmeyeceği kanısındayız. Aksine bu bölgenin gelişmekte olan turizme ihtiyacı var. Bu turizme bu tür olayların da büyük çekince getireceği ve zarar vereceği kanısındayız. Edindiğimiz bilgiye göre bu Alman dağcı vatandaşlarımız, sağlık durumları iyidir ve diliyoruz en kısa zamanda serbest bırakılırlar" dedi.

Keskin, gazetecilerin "Alman hükümetinin bu konudaki girişimleri nedir?" şeklindeki bir sorusunu da, "Siz bu konuda daha çok bilgi sahibisiniz, ben bilmiyorum" şeklinde cevapladı. Federal Almanya Parlamentosu Milletvekili Hakkı Keskin, Hamburg Eyalet Parlementosu Başkan Vekili Nebahat Güçlü, Aşağı Saksonya Eyaleti Delmaros Meclisi Grup Başkan Vekili Murat Kalmış ve Danimarka Parlamentosu Milletvekili Hüseyin Araç'tan oluşan milletvekili heyeti, bugün Doğubeyazıt'tan ayrılarak Ağrı'ya geçtikten sonra yarın ülkelerine dönecekler.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 10:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?