5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Türkmen Ailesi'nden giyim yardımı

Ağrı Valisi Mehmet Çetin'in girişimiyle İstanbul'da yaşayan Ağrılı Türkmen ailesi tarafından ihtiyaç sahibi 450 öğrenciye giyim malzemesi yardımı gönderildi.

Türkmen ailesinin Ağrı'ya yaptığı en büyük hizmetlerden biri olan Şemsi Türkmen Lisesi'nin çok amaçlı salonunda gerçekleşen yardım töreninde, okul müdürleri tarafından her okulda ihtiyaç sahibi olarak belirlenen toplam 450 öğrenciye gönderilen yardımlar dağıtıldı.

Yardım töreni sırasında bir konuşma yapan Vali Çetin, amaçlarının ilde bulunan bütün okullarda maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına yardım etmek olduğunu belirterek, "Çocuklar bizim geleceğimizdir. Geleceğimiz olan çocuklara her türlü desteği ve yardımı yapmak bizim görevlerimizin arasındadır. Yaptığımız yardımdan dolayı bugün burada öğrencilerimizin gözleri ışıl ışıl parlıyor. Gözlerindeki parıltı bize anlatılmaz bir mutluluk veriyor. Hepsine başarılar diliyorum. Ayrıca ilimize yaptığı yardımlardan dolayı da Türkmen ailesine teşekkür etmeden geçemeyeceğim" dedi.

Milli Eğitim Müdürü ve okul yöneticileri ile sürekli toplantılar yaparak, öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlamak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerine değinen Vali Çetin; "ÖSS ve OKS sınavlarında başarı oranımızı yükseltmek için şuralar yapacağız. Şuradan çıkan sonuçlara göre objektif değerlendirmeler yapıp, çok yönlü projelerimizi hayata geçireceğiz. Amacımız ülkemizin kaderinde söz sahibi olacak yavrularımızın kaliteli eğitimden geçirmektir. Gelişmiş ülkeler seviyesine yükselmek için kızlarımızı da mutlaka okutmalıyız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?