5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Türksoy fotoğraf sanatçıları Ağrı'da

Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi'ne (TÜRKSOY) üye 10 ülkeden 15 fotoğraf sanatçısı, valiliğin konuğu olarak Ağrı'ya geldi.

Ağrı Valiliği'nin daveti üzerinde gelen fotoğraf sanatçıları, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek bol bol fotoğraf çekti. Akşam saatlerinde Ağrı Valisi Mehmet Çetin'in konuğu olan fotoğraf sanatçıları, burada verilen yemeğe katıldı.

Konukları ile tek tek ilgilenen Vali Çetin, katılımlarından dolayı tüm sanatçılara teşekkür etti. Uluslararası TÜRKSOY teşkilatının 1993 yılında Kazakistan'ın Almatı şehrinde Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan olmak üzere 6 kurucu Türk devleti üyeliğiyle görevine başladığını belirten TÜRKSOY KKTC Ülke Temsilcisi Güler Fedai, "Uluslararası TÜRKSOY Teşkilatı'nın amacı Türk kültür sanatlarının koruyuculuğunu yapmak, Türk kültür kanatlarını bulup ortaya çıkartmak; bunları korumak, kollamak, geliştirmek, gelecek nesillere aktarmak ve kalıcı kılmaktır. Bunun için çok çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerimizin hedefi, Türk dünyasının çok kıymetli profesyonel fotoğraf sanatçılarını bir araya getirmek, buluşturmak ve gerek Türkiye'nin gerekse TÜRKSOY'a üye devletlerin fotoğraflarını belli bir katalogda toplayıp kalıcı kılmaktır" dedi.

Daha sonra konuşan Ağrı Valisi Mehmet Çetin, tüm fotoğraf sanatçılarını Ağrı'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, sürekli bu tür organizasyonlar düzenlemeye çalışacaklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 22:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?