4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

TÜRKSOY'dan resim sergisi

Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) ile Ağrı Valiliği'nin işbirliğiyle Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonunda gerçekleştirilen resim sergisinin açılışını Ağrı Valisi Mehmet Çetin yaptı.

TÜKSOY resim sergisi açılışında konuşan Ağrı Valisi Mehmet Çetin, TÜRKSOY'un Türk dünyası adına yaptığı takdire şayan faaliyetlerinden gururla söz etti. TÜRKSOY sergisinin Ağrı'da düzenlenmesini sağlayan TÜRKSOY Genel Müdürlüğü'ne şükranlarını ve başarı dileklerini sunan Vali Çetin, TÜRKSOY Teşkilatı adına Güler Fedai'ye bir plaket sundu.

Bu tür organizasyonları kendileri için yapmadığını belirten Vali Çetin, 'Biz kendimiz için kendi ailelerimiz için bu faaliyetleri düzenlemiyoruz. Bu organizasyonları Ağrılı vatandaşlarımız için düzenliyoruz.' dedi. 

Sergi hakkında bilgi veren TÜRKSOY görevlisi Güler Fedai ise şunları söyledi; “TÜRKSOY'un amacı Türk dili konuşan ülkeler arasında dostane ilişkiler kurarak, ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını araştırmak, ortaya çıkarmak, korumak, tanıtmak, Türk kültür ve sanatının tanıtımını uluslararası boyutlara taşımak ve gelecek kuşaklara aktarmak yoluyla kalıcı kılmaktır.

Bu amaçlardan hareketle uluslararası TÜRKSOY teşkilatı bugüne kadar çeşitli eserler yayınlamış, opera günleri, şairler ve ressamlar buluşmaları, festivaller, anma ve kutlama günleri gibi etkinlikler, sergiler düzenlemiştir. Bu gün burada açılışını gerçekleştireceğimiz ve Ağrı ilimizin değerli halkının beğenisine sunacağımız resim sergisi, TÜRKSOY üyesi ülkelerin ressamlarının ülkemizin doğal güzellikleri ve kültürel zenginliklerinin yansıttıkları TÜRKSOY koleksiyonu 600'ü aşan sanat eseri arasından seçilmiş olup, ortak kültür ve sanat değerlerimizi yansıtmaktadır.” dedi. 

Serginin beğeniyle izleneceğini uman Güler Fedai; 'TÜRKSOY Genel Müdürü eski Kazakistan Kültür Bakanı Düysen Kasseinov adına, Bizden desteğini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay'a Ağrı Valisi Mehmet Çetin'e İl Kültür Turizm Müdürü Muhsin Bulut'a ve ekibine, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Ömer Uçman olmak üzere tüm yetkililere, bizleri konuk eden, sıcak, candan ev sahipliği yapan Ağrı halkına huzurlarınızda teşekkür eder, işbirliğimizin devam edeceği inancı ile en kısa sürede başka bir sanatsal etkinlikte tekrar aranızda bulunma umuduyla en derin saygılarımı sunarım.' dedi.

Sergide, Türk dili konuşan 14 ülke ressamlarının yaptığı, 32 adet yağlı boya ve akrilik çalışmaların yer aldığı eserler Ağrılı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi, 25-27 Ekim 2008 tarihi arasında açık kalacak. Resim sergisi kapsamında Nahcivan Halk Oyunları Ekibi kısa bir dans gösterisi yaptı.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 19:34:07
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 12:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?