4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Tutak'a kardeş okul yardımı

Tutak ilçesine bağlı Yayıklı Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ile köylülere Samsun'un Bafra ilçesindeki Fatih İlköğretim Okulu'nun kampanyası ile toplanıp gönderilen kırtasiye ve giyim yardımı törenle dağıtıldı.

Fatih İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Yılmaz Coşkun ve Yaşar Ulutaş tarafından başlatılan 'Gönülden Gönüle' adlı program kapsamında Tutak'taki öğrenci ve vatandaşlara bin kişilik giyim ve kırtasiye yardımı gönderildi. Yapılan yardımın dağıtım törenine katılan Tutak Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, başlatılan uygulamanın doğu batı kaynaşmasında etkili olduğunu belirtti. Kaymakam Akyüz "Yaptıkları yardımlardan dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmalar sayesinde doğu batı kaynaşması olarak öğrencilerimizin hayata bakış açıları değişiyor" dedi.

Öğrencilerin lastik ayakkabılarını çıkarıp yeni ayakkabılarını kendi elleri ile giydiren Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu ise "Kış aylarının sert geçtiği bölgemizde öğrencilerimizin lastik ayakkabılar yerine sıcak botlara kavuşmaları sevindirici bir durumdur. Başlatılan kampanya kapsamında yapılan yardımlar öğrencilerimizi mutlu etmiştir. Öğrencilerimizi sevindiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Osmanağaoğlu, köy okulunun tadilata ihtiyacı olduğunu söyleyen köylülere yardım sözü de verdi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 09:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?