4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ücretsiz çay servisi

Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından tanıtım amaçlı olarak hazırlanan 'Gezici Tanıtım TIR'ı Ağrı'da vatandaşlara ücretsiz çay servisi yaptı. 

Erzurum Caddesi Meydan Alanı'nda kurulan tanıtım TIR'ı iftar sonrasında evlerinden çıkan vatandaşlara ücretsiz çay ikram ederken, çayın demlenme konusunda da vatandaşlara bilgi verildi. 

Çaykur Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dündar Batık, çayın tarımından, üretimine kadar hiç bir şekilde kimyasal bir katkı kullanmadıklarını söyledi. Batık, Türk çayını dünyaya ve Türkiye'ye tanıtmak amacıyla TIR'ın geçen yıl özel olarak dizayn edildiğini belirterek, "Van ilinden karayoluyla Ağrı'ya geldik. Burada kaldığımız sürece vatandaşlara yeşil çay ikram ettiğimiz gibi demlenmesi konusunda da bilgi veriyoruz. Piyasaya yeni çıkan yeşil çayın elmalısı, melisalısı, nanelisi gibi türlerini de tanıtıyoruz. Sağlık açısından faydalarını anlatıyoruz. Tanıtım TIR'ında Çaykur'un ürettiği 32 çeşit çayı da sergiliyoruz" dedi. 

Açıldığında çay bahçesi görünümü alan TIR'da vatandaşlar bir taraftan çayını yudumlarken, diğer yandan da LCD ekranda çayın nasıl üretildiğini izleme imkanı buluyor. Vatandaşlar, çayın nasıl demleneceği konusunda da yetkililerden bilgi alabiliyor. Türkiye'de bugüne kadar 15 bin kilometre yol yapan TIR'ın bugün akşam saatlerinde Iğdır'a hareket edeceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 11:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?