4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Uyuşturucu tacirlerine darbe

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'nda bir TIR'da yapılan aramada, 350 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan İran uyruklu sürücü tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, İran'dan Türkiye'ye yüklü miktarda eroin getirileceği istihbaratını alan Gürbulak Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Şubesi ekipleri, gerekli önlem ve tedbirleri alarak beklemeye başladı. Önceki gün İran'dan Türkiye'ye giren ve Avrupa ülkelerine gitmekte olan S.E. idaresindeki TIR'ı takibe alarak operasyon gerçekleştiren ekipler, araca yüklü demir paletlerin altına oluşturulan zulalarda gizlenmiş 350 kilogram eroin ele geçirdiler. 

Operasyon sırasında narkotik köpekten de yaralanan ekipler tarafından gözaltına alınan İran uyruklu TIR sürücüsü S.E., çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Öte yandan, Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Şubesi ekipleri tarafından son bir yılda düzenlenen 24 ayrı operasyon neticesinde piyasa değeri yaklaşık 90 milyon YTL olan 1 ton 250 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 16:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?