5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Vahşi hayvanlara yem veriyorlar

Ağrı İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yaban hayvanları için doğal yaşam alanlarına yem bırakılıyor.

Soğuk ve sert geçen kış aylarında doğal yaşam alanlarında bulunan yabani canlıların hayatta kalabilmesi için yapılan yem bırakma çalışmaları Ağrı'da da yürütülüyor. Kentte kış aylarının sert ve çetin geçmesi nedeniyle harekete geçen Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yabani hayvanların hayatta kalabilmesi için doğaya yem ve sakatat bırakıyor.

Avuç avuç buğdayı çevreye serperek yemleme çalışmalarına katılan Çevre ve Orman Müdürü Cesim Gökçe, her hafta düzenli olarak Hamur Deresi'ne ve çevre dağlara sakatat ve yem bıraktıklarını belirterek, "Yaban hayat, besin zincirinin bir halkasıdır. Bu zincirin halkalarının birinin kopması demek, zincirin tümünün işlevini kaybetmesi demektir. Dolaysıyla bu yaban hayatının korunması ve bizden sonraki nesillere devir edilmesi gerekiyor. Bizde bu amaçla ağır kış şartlarında zor durumda olan bu yaban hayatın
yemlenmesini sık sık yapıyoruz. Keklik varlığının çok yoğun olduğu Hamur Deresi'nde, hayvanların zor durumlarını gidermek amacıyla sürekli yemleme yapmaktayız. Diğer taraftan da yırtıcı hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere sakatat getirip bırakıyoruz. Böylelikle bir nebze olsun bu soğuk ve karlı havalarda yaban hayatın yiyecek ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 18:30:19
Güncelleme :18 Ocak 2009 Pazar 19:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?