4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

'Vali amca okumak istiyorum'

Ağrı'nın Çukuralan köyünü ziyaret eden Vali Mehmet Çetin, 16 yaşındaki kız Yağmur Karataş'ın "Vali amca okumak istiyorum" talebi ile karşılaştı. 

Çukuralan köyüne incelemelerde bulunmak için giden Vali Mehmet Çetin, köylüler tarafından köy girişinde karşılandı. Karşılama sırasında ortaöğrenimini tamamlamış, maddi imkansızlıklar nedeni ile lise öğrenimini yarıda bırakan Yağmur Karataş kız çocuğu Vali Mehmet Çetin'in yanına gelerek "Vali amca okumak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun, okutun" dedi. Gördüğü manzara karşısında oldukça duygulanan Vali Çetin, küçük Yağmur'la bir süre sohbet ettikten sonra İl Milli eğitim Müdürü Turgut Koçak'ı arayarak gerekli talimatı verdi. 

Ağrı'da okumayan kız çocuğu kalmayacağını ifade eden Vali Mehmet Çetin, köy kadınlarından kızlarını okutmalarını istedi. Köylülerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Vali Çetin "Elimizden geldiğince kırsal bölgelere çıkarak, vatandaşlarımın sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit ediyorum. Çözümü noktasında gerekenleri acilen yaptırıyoruz. Küçük Yağmur'un okuması için gerekli talimatları verdim. Acilen okula başlamasını istedim. Gerekli talimatları verdik. İnşallah bu dönem, küçük yavrumuzu okula başlatacağız. Ağrı'da okumayan kız çocuğu kalmayacak" dedi. 

Çukuralan köyünde yapılan incelemelere Ağrı Valisi Mehmet Çetin, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:33:17
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 14:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yol Yemez IP: 78.186.70.xxx Tarih : 17.10.2008 12:39:53

Vali amca okumak istiyorum...Guzel bir şey güzel bir konu..Vali amca acım.Vali amca gecinemiyorum.Vali amca okuyamıyorum parasızlıktan.Vali amca Nereye Kadar böyle gidecek.Vali amca Hayatda durma bilincimi yitiriyorum.Vali amca Sen Yalnız kaldın mı hiç Çaresizlik ne bilirmisin..Hiç ummadığın yerden gelen Borçları bilirmisin..Vali amca..Vali amca açımmmmmmmm aç.......