4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Vali Caferilerle namaz kıldı

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, görevine yeni başlayan Taşlıçay İlçe Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı'yı ziyaretinin ardından Caferiler ile birlikte cuma namazı kıldı.

İlk olarak kaymakamlık makamına geçen Vali Akpınar, Mehmet Şamil Horasanlı'ya yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu, çalışmalarla ilgili sorular sordu. Akpınar daha sonra İlçe Müftüsü Salih Sezik'ten Caferi mezhebi cemaatinin namaz kılış şekli hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından Vali Akpınar ve yanındaki heyet, Taşlıçay Ehli Beyt Yeşil Camii'ne giderek burada cuma namazını kıldı.


Cuma namazı çıkışında derneğe ait aşevine giden Vali Akpınar, yemek öncesi bir konuşma yaptı. Akpınar, "Buraya daha önce bir taziye vesilesi ile gelmiştim. Birkaç gün önce arkadaşlarımızla düşünürken ilimizde Caferi inancına sahip vatandaşları ziyaret etme kararı aldık. Bu arada cuma namazını birlikte kılalım ve aramızda her zaman var olan gönül beraberliğimizi şekliyle yerine getirelim diye düşündük" ifadelerini kullandı.


Konuşmasının ardından Taşlıçay Ehli Beyt Yeşil Camii Derneği Başkanı Mehmet Bayat tarafından Vali Akpınar'a Kuran-ı Kerim ile dua kitabı hediye edildi. Cuma namazına Ağrı Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Taşlıçay Kaymakamı M. Şamil Horasanlı, Taşlıçay Belediye Başkanı Salih Arslan, Hamur Belediye Başkanı İsmet Aslan ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş müdürü de katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 16:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?