4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Vali Çetin’den kent ormanı müjdesi

Ağrı-Patnos yolu üzerinde Havaalanı mevkiinde yapılan Ağrı Kent Ormanı'nda sona yaklaşıldı.

Yapımına ağustos ayında başlanan kent ormanı 5 yüz dönüm arazi üzerine yapıldı ve 25 bin fidan dikildi.

Ağrı ilini daha yeşil bir görünüme kavuşturmak için valilik olarak var gücüyle çalıştığını belirten Vali Çetin, ‘Hava Alanı civarına 5 yüz dönüm ve Yazıcı Barajı çevresine de 1130 dönüm alan üzerine iki yeni orman yapımı için çalışmalara başladık. Hava Alanı çevresine yapmayı planladığımız kent ormanına 25 bin fidan, Yazıcı Barajı mesire yerine ise 100 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz. Şu anda da dikim işleri başladı yeni ormanlarımız sayesinde yüzde 2 olan orman alanınızı daha üst seviyelere taşıyacağız. Tüm halkımız için yaşanabilir daha yeşil bir Ağrı yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz.’ dedi. 

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Ormanlarımızı vatandaşımızın gezme, dinlenme, eğlenme, spor yapma gibi ihtiyaçları için halka açtıklarını, amaçlarının vatandaşa ormanı sevdirmek orman kültürünü yaşayarak anlatmak olduğunu belirterek “Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişin bir halkası ve öncüsü olarak kent ormanlarımızı halkımızın kullanımına açıyoruz. Biz geniş kitleleri ormanla tanıştırmak, kaynaştırmak, onlara ormanı tanıyarak sevdirmek istiyoruz. Ağrı’daki ormanları yine Ağrı halkının kullanımına sunmak için bu büyük projeyi uygulamaya koyduk. Ormanlarımızı şimdiye kadar hep vatandaşımızdan uzak tuttuk. Sakladık, dikenli tellerle korumaya çalıştık. Bu yanlıştı. Şimdi bu yanlıştan dönüyoruz ve ormanları vatandaşın hizmetine açıyoruz” dedi. 

Yazıcı barajı ağaçlandırma işleminin başladıklarını bildiren İl Çevre Orman Müdürü Cesim Gökçe; ‘Yazıcı Barajı çevresinde 1130 dönüm arazi üzerinde 72.500 fidan dikmeyi hedefliyoruz. Yapımlarına başladığımız iki ormana; sarıçam, akçaağaç, karaağaç, huş, dişbudak, akasya ve iğde fidanı dikeceğiz.’ dedi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 23:58:00
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 11:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?