4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Vali Çetin’den Osb’ye Ziyaret

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Ağrı-Doğubayazıt karayolu üzerinde Murathan Köyü mevkiinde bulunan Ağrı Organize Sanayi Bölgesine (OSB) ziyarette bulundu. 

OSB çalışanlarıyla birlikte kahvaltı yapan Vali Çetin, kahvaltının ardından OSB’yi gezdi. Gezi sırasında Organize Sanayi Bölge Müdürü Cihan Tunç tarafından OSB hakkında kısa bir bilgilendirme alan Vali Çetin OSB’nin en kısa sürede açılıp, faaliyete geçmesi için üzerine düşen her şeyi yapacağını belirtti. Şuana kadar 1. etabın içme suyu, yağmur suyu ve atık suyu sistemlerinin tamamıyla bittiğini vurgulayan Tunç, Ağrı-Doğubayazıt karayoluna bağlantı yollarının kamulaştırma işlemleri, içme suyu deposunun yerinin kamulaştırılması ve atık su hattının geçeceği güzergâhın eksik projelerinin tamamlanması konusunda Vali Çetinden yardım istedi. OSB’nin problemlerinin çözümü noktasında üzerine düşeni büyük bir mutlulukla yapacağını belirten Vali Çetin, ‘Ekonomiye katkı sağlayan ve istihdam oluşturan bu tip tesislerin kurulması oldukça memnuniyet verici, bu tür tesisler sayesinde Ağrımızın ekonomisi rahatlayacak ve halkımızın refah seviyesi yükselecektir.’ dedi.

İki etap üzerinde projesi yapılan OSB’nin 1. etabı 70 hektar, 2. etabı ise 30 hektar olmak üzere toplamda 100 hektar alan üzerine kurulacaktır. 2006 yılında yapımına başlanan ve yapımı hala devam eden OSB’nin 2009 yılında bitirilmesi hedefleniyor. OSB de şu anda 5i Nes-Ce inşaata, 2 si Gizmar içeceğe, 1i Begüm gıda, 1i de Sümer gıdaya ait olmak üzere toplamda 9 parselde şirketler çalışmalarının sürdürmektedir.

Recep Çirik / Ağrı / KENTHABER
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 16:38:42
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 16:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?