4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Vali Çetin’den Üniversite ziyareti

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, İbrahim Çeçen Üniversitesinin Rektör’ü Prof. Dr. İrfan Aslan´a ziyarette bulundu.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, İbrahim Çeçen Üniversitesinin Rektör’ü Prof. Dr. İrfan Aslan'a ziyarette bulundu. Rektörlük makamında Vali Çetin, Rektör Aslan ve basın mensupları arasında kısa bir görüşme yapıldı. Yapılan görüşmenin temel konusu yapılması planlanan üniversite kampusuydu. Yapılması planlanan kampus hakkında bilgiler alan Vali Çetin açılacak olan yeni üniversitenin Ağrı’ya bir çok güzelliği de beraberinde getireceğini belirtti.

Vali Çetin, daha sonra üniversite öğretim görevlileri ile öğrencilerin hazırlamış olduğu fotoğraf sergisini gezerek, sergi hakkında bilgiler aldı. Sergi Salonunda bulunan anı defterine sergi ile ilgili izlenim ve düşüncelerini yazan Vali Çetin; Anadolu insanlarının heyecanlarını, umutlarını, çilelerini ve yaşam sevincini yansıtan bu güzel resim sergisini gezmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Çetin; ‘Bu sergide gördüklerimiz, hissettiklerimiz; insan sevgimizi, Anadolu sevdamızı, Ağrılılara hizmet etme sevdamızı arttırdı. Sergide emeği geçenleri kutluyorum.’ dedi.

Resim sergisi gezisinin ardından, sergi salonunun da bulunan şark köşesine oturan Vali Çetin, kendisine ikram edilen pastaları yerken sesi güzel bir öğrencinin okuduğu türküleri dinleyerek yorgunluğunu attı.

Resim ve heykel atölyelerini de gezen Vali Çetin, Ağrı'nın tarihi ve turistik yerleri ile alakalı projeler hakkında bilgi edindi. Süs ve hediyelik eşya olarak kullanılacak projeye destek sözü veren Vali Çetin, projenin Ağrı'nın tanıtımı için çok önemli bir atılım olduğunun altını çizdi.

Güzel Sanatlar Atölyesi gezisinin ardından Öğretim görevlisi Ersan Kural’ın ısrarlarını kıramayan Vali Çetin Müzik Öğretimi sınıfını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Öğretim Görevlisi Ersan Kural ile türküler söyleyen Vali Çetin dinleyenler unutulmaz anlar yaşattı.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 18:46:02
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 19:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?