5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Vali Çetin'e ziyaret

Gönül Köprüsü Proje'si kapsamında Giresun’dan gelen öğrenciler Ağrı Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak eşliğinde Vali Mehmet Çetini ziyaret ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Gönül Köprüsü projesi kapsamında Giresun ilinden Ağrı'ya gelen 2'nci grup öğrenciler Ağrı Valisi Mehmet Çetin’e makamında teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Aktaş, Giresun İli öğrencileri ve kafilede görevli öğretmenler bulundu. Vali Çetin proje hakkında;"Başlatılan çok güzel bir proje, biz bu projeye olan desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ülkemizdeki temel sorunlardan bir tanesi halkımızın birbirini iyi tanımaması anlayamaması, bilgi eksikliğinden dolayı yanlış kanaatler ve izlenimler edinilmesidir. Yapılan ve yapılacak olan bu tür organizasyonlarla bu kanaatler ve önyargılar ortadan kaldırılacaktır.’ dedi. Vali Çetin konuşmasının devamında, Geçen haftalarda Denizli Gençlik merkezinden gelen öğrencilerle yaptığı sohbette öğrencilerin Ağrı hakkındaki önyargılarının ve kanaatlerinin ne kadar yanlış olduğunu, anlatılanların aksine Ağrı’nın güzel olduğunu ve Ağrı halkının misafirperver ve cana yakın olduğunu Ağrıda kaldıkları zaman öğrendiklerini kendisine anlattıklarını belirtti. Giresunlu öğrencilerin ağrı’da bulundukları süre zarfında çok güzel zaman geçireceklerini vurgulayan Vali Çetin; ‘Ağrı’da bulunduğunuz süre içinde Ağrı’yı ve Ağrı halkını daha yakından tanıma fırsatı bulacaksınız. İnanıyorum ki Giresun’a gittiğiniz zamanda ilimizin kültür elçisi olacaksınız. Burada edindiğiniz iyi izlenimleri yakınlarınızla paylaşacaksınız. Mekânın ve insanların güzellikleri kişilerin bakış açısıza göre değişir. Kara gözlüklerinizi takarsanız Dünyanın en güzel mekânına giderseniz yine güzeli göremezsiniz. En nezih insanları tanırsanız yine güzel yönlerini göremezsiniz. Hayata her daim güzel bakmak lazım. Sizler bizim geleceğimizsiniz onun için her şeyde bir kusur; tabiatta, coğrafyada, insanlarda bir kusur aramak yerine, hoşgörüyle tevazuuyla insanların ve tabiatın güzel yönlerini görmek için yaşamanız lazım. Ben güzel ülkemizin her bir noktasını karış karış gezdim. Vardığım nokta şudur; Ülkemizin, İstanbul’u İzmir’i, Antalya’sı, Sivas’ı ne kadar güzelse Doğuda Hakkâri’sinden tutun Ağrısına kadar her yeri çok güzeldir. Her yerin kendine has bir güzelliği ve özelliği vardır. Coğrafi açıdan da Anadolu‘muz, ülkemiz çok güzel ve zengin bir ülkedir. İnsan açısından, sosyal yapı açısından, kültürel özellikler ve zenginlikler açısından inanılmaz bir zenginliğimiz vardır. Giresunlu öğrenciler; ‘Beklentilerimizin üstünde olan bir şehirle karşılaştık. Tahmin ettiğimiz gibi değil.

İnsanları çok sıcak.’ dediler. Giresunlu Öğretmenler; ‘Doğu denildiğinde insanların akıllarına farklı farlı şeyler geliyor. Biz kendimiz de Ağrı'yı bu şekil beklemiyorduk tahminlerimizin üstünde bir şehirle karşılaştık. Giresun'a gittiğimizde gelmekten çekinen öğrencilere çok şey kaçırdıklarını söyleyeceğiz’ dediler. Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak yaptığı açıklamada, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Ağrı’dan Ordu iline 120 öğrenci bu sabah gönderdiğini belirterek, ‘İlköğretim 7 ve 8'nci, ortaöğretimden ise 9,10 ve 11'nci sınıflarından öğrenciler seçildi. Ordu'ya toplam 120 öğrenci, 3 idareci ve 6 öğretmen 3 otobüsle gitti.”Şeklinde konuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Aktaş, ‘Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Giresun'dan Ağrı'ya 112 öğrenci ve 11 görevli öğretmen geldi. Misafir öğrencilerimiz 4 gün boyunca Ağrı’nın tarihi ve turistlik yerlerini gezecekler ve Ağrı’lı ailelerle buluşacaklar, aynı zaman kültürel bağlar kuracaklar. Gönül Köprüsü proje kapsamında 5 gün boyunca Ağrı'da kalacak olan Giresunlu öğrencilerin gezi programını Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenledi. Kalan 1 günlük programda ise Ağrı’lı ailelerle birlikte olacaklar.’ diye konuştu. Vali Mehmet Çetin, Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçakla, Giresun’dan gelen öğretmen ve öğrenciler bir müddet kendi aralarında sohbet ettikten sonra Giresun ekibi tarafından Vali Çetin’e hediyeler verildi. Vali Çetin, öğretmen ve öğrencilere bir takım hediyeler verdi. Toplu halde çekilen hatıra fotoğraflarından sonra Vali Çetin öğretmen ve öğrencilere geldikleri için tekrar teşekkür etti.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 10:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?