5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Vali çocuklarla birlikte kaydı

Ağrı'nın Küp kıran köyünde açılışı yapılan kayak pistinin ilk yarışçıları çocuklar. Ağrı Valisi Mehmet Çetin'in açılışını yaptığı kayak pisti çocuklarla doldu taştı.

Vali Çetin, hayatının üçüncü kayağını Ağrı'da yaptı. Ağrı'nın Küp kıran köyünde büyük bir
Coşku ile açılışı yapılan kayak pistinde çocuklarla birlikte kayak hocalarının desteği ile kayan Vali Çetin, amaçlarının kış sporlarında Ağrı'yı daha da ileri götürmek ve gençleri bu spora kazandırmak olduğunu ifade etti.

Kayak öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Çetin " Özümüzdeki günlerde bu güzel pisti tam bir tesise çevireceğiz. Bu tesisimizde bekleme salonu, kayakları kiraya verme reyonu, lavabolar, jeneratör gibi bölümler yer alacak. İlimizden Sarıkamış ve Erzurum 'a kayak yapmaya kimse artık gitmeyecek. Çünkü bu Tesisimiz her türlü ihtiyaca cevap verecek bir duruma gelecek" dedi.

Vali Çetin, basın mensuplarından kendisini değil de pistte eğlenen çocukları görüntülemelerini istedi. Hayallerinden birine daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Çetin " buradaki güzelliğe şahit olmak kadar insanı mutlu eden bir şey olamaz.

Ağrı'da yaşayan bu güzel çocuklarımız beklide ilk defa kayak yapıyorlar. Bu güzel günde onlarla birlikte olmak gerçekten çok güzel. Umut ediyorum ki çalışmalarımız tam anlamıyla bittikten sonra aileler çocuklarını buralara getirip gönüllerinde eğlenip çocuklarına bu sporu aşılayacaklardır.

Fakat benim ayrı bir beklentim daha var ben bu gençlerimizden bazılarını uluslararası bir şampiyon olarak görmek istiyorum" dedi. Folklor ekibinin halaylarına eşlik eden Vali Çetin ve kızı Aslı Çetin oldukça renkli görüntüler ortaya koydular.

Pistin açılışına Vali Mehmet Çetin, Tugay Komutanı Turgay Bakkal, Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Yıldırım ile çok sayıda kurum amiri ve vatandaşlar katıldı. Açılışın ardından güzel havayı fırsat bilen katılımcılar saatlerde kayarak günün tadını çıkardılar.
 

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 17:40:38
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 19:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?