4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Vali sel bölgesini inceledi

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, önceki gün sel felaketinin yaşandığı Diyadin ilçesinde incelemelerde bulundu.

Yağan dolu yağışının ardından oluşan sel nedeniyle ilçeye gelen Vali Mehmet Çetin'i, Diyadin Kaymakamı Ali Arıkan, Belediye Başkanı Seyfettin Yaşlı, Devlet Su İşleri 85. Şube Müdürü Celalettin Demir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ziya Canbaş karşıladı.

Sel felaketinin yaşandığı yerleşim yerlerini gezen Vali Çetin, Göl Mahallesi'nde evlerini su basan vatandaşları ve ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti. Ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yapan Vali Çetin, "Bölgede Bayındırlık ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler gerekli incelemeleri yapıyor. Bu incelemeler sonucunda afet kapsamına alınan ve tehlike arz eden yerleri boşaltıp gerekli yardımları yapacağız. Can kaybının olmaması sevindirici bir durum. Vatandaşlarımız ev yaparken dere yatağı gibi her zaman sel felaketi yaşayabilecekleri yerleri kullanmamalıdır. Biz Valilik olarak elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız ama insanlarımızda tedbirlerini almalıdır" dedi.

Bir süre Kaymakam Ali Arıkan ve Belediye Başkanı Seyfettin Yaşlı ile görüşen Vali Çetin, bölgedeki son durum hakkında bilgi aldı. Diyadin ve çevre köylerde etkili olan yağışın can kaybına neden olmadığını söyleyen Kaymakam Ali Arıkan, evleri hasar gören vatandaşların öğretmenevine yerleştirildiğini belirterek, "Yoğun dolu yağışı nedeniyle Diyadin ve çevre köylerde sel meydana geldi. Tavla köyünde 4 tane ev ağır hasar gördü. Evlerde yıkım yok, fakat bir buçuk metre kadar su dolmuş içlerine. Evler şuanda kullanılamaz durumda. Yine Kuşlu köyünde dere boyundaki 4 tane ev ağır hasar gördü. Aynı şekilde birçok esnafın işyeri sular altında kaldı. Diyadin ilçe merkezinde 20'ye yakın evde orta ve ağır olmak üzere hasarlar var. Kızılay, çadır battaniye ve gıda gibi yardım malzemeleri gönderdi. Bu yardım malzemelerini mağdur olan vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Devlet su işleri, belediye ve özel idareye bağlı ekiplerle dolu yığınlarını temizlemeye çalışıyoruz " şeklinde konuştu.

Yağan dolu yağışından sonra ilçenin alt yapısının büyük hasar gördüğünü belirten Belediye Başkanı Seyfettin Yaşlı ise sel felaketinin ardından yolların büyük bir bölümünde tahribat yaşandığını söyledi. Başkan Yaşlı, "Dolu yağışından sonra alt yapının yüzde 60'ı hasar gördü. İlçe merkezinde çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Selden dolayı yollarda sıkıntı var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 22:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?