4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Vali'den anlamlı ziyaret

Ağrı Valisi Mehmet Çetin Ramazan Ayı ve yaklaşan Ramazan bayramı sebebiyle Ağrı’daki Şehit ve Gazi ailelerine moral ziyaretinde bulundu. İ
htiyaç sahibi şehit ve gazi yakınlarına ayni ve maddi yardımda bulunan Vali Çetin gazi ve şehit ailelerinin sorunlarını dinledi.

Vali Çetin beraberinde 12 nci Mknz. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal ile birlikte ilk ziyaretini Fırat Mahallesinde yaşayan, Şırnak’ta vatani görevini yaparken döşenen mayına basması sonucu sol ayağını kaybeden Gazi Musa Gürtekin’nin evine yaptı. Ziyaret sırasında Gazi Gürtekin ve ailesine sorunlarının olup olmadığını soran Vali Çetin şehit ve gazi yakınlarının sorunlarına çare bulabilmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

Gazi Gürtekin’in eşinin kendisine hediye takdim etmesi ve ısrarla iftara kalmalarını istemesi sonucu duygulanan Vali Çetin, ‘Ömrüm boyunca aldığım en değerli hediyelerden biri bu, nezaketinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ramazan dolayısıyla çay kahve içemedik ama ramazandan sonra çayınızı kahvenizi içmek için tekrar geleceğiz ’ dedi. 

Daha sonra Sıtkiye Mahallesinde oturan, Hakkâri Yüksekova’da vatani görevini yaparken mayın patlaması sonucu Şehit olan Bülent Avşin’in ailesi ziyaret edildi. Şehit Babası olan Mümtaz Avşin ile uzun süre konuşan Vali Çetin, ‘Devletimiz ve milletimiz için şehitler verdik. Onlar bizim gurur kaynağımız, onur kaynağımızdır. Bu topraklar şehit vererek vatan oldu, devlet oldu cumhuriyet oldu. Devlet olarak var olmak için gerekirse yine şehitler vereceğiz. Vatanımız ve bayrağımız için canlarını feda eden kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Bizler, her zaman bu vatan için canını veren şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz, anmayı da sürdüreceğiz. Gazilerimize ise büyük saygı duyuyoruz." dedi.

Konuşma sırasında şehit babası Mümtaz Avşin’in Devletimizin ve Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için bir şehit değil on şehit vermeye hazırım demesi ile duygusal anlar yaşandı. Daha sonra Yavuz Mahallesinde oturan, Mardin Nusaybin’de operasyon sırasında şehitlik makamına eren Nihat Budak’ın ailesine gidilerek Şehit babası Ziya Budak ile görüşüldü. Ailenin durumu hakkında bilgi edinen Vali Çetin, ‘Türkiye toprakları üzerinde yaşayan milletimizin rahat ve huzurlu bir şekilde barış içinde yaşamasını sağlayan Türk silahlı kuvvetleri ve mensuplarına bu millet çok şey borçludur . Türk silahlı kuvvetlerine mensup her asker vatani görevini yaparken şehitliğe göze alarak seve seve mücadele etmekte ve kahramanlık destanı yazmaktadır. Şehitlik cennette peygamberlik ile komşu bir makamdır.’ dedi. Şehit yakınlarına sorunları olmaları halinde kendilerinden yardım isteyebileceklerine değinen Vali Çetin şehit ailelerinin sorunlarının çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 01:25:36
Güncelleme :9 Eylül 2008 Salı 12:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?