5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Validen İade-i ziyaret

Hakkari Valisi Muammer Türker, beraberindeki bir heyetle İran İslam Cumhuriyeti, Urumiye kentine nezaket ziyaretinde bulundu.

Vali Muammer Türker, yeni göreve başlaması dolayısıyla yıl başında kendisine 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunan Urumiye Birinci Derece Hudut Komutanı Seyid Vahid Musevi ve heyetine iade-i ziyarette bulundu. Vali Türker, Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Z. Atilla Ataalp ve İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ile birlikte Urumiye kentinde bulunan 1. Derece Hudut Komutanı Albay Seyit Vahit Musevi, 1. Derece Hudut Komutanlık Müşaviri Albay Kerim Hurşitfer ve Sero 2. Derece Hudut Komutanı Binbaşı Mansur Yari'yi ziyaret etti.

Vali Türker, Urumiye kentine nezaket ziyaretinde bulunduğunu, bunun iyi komşuluk ilişkilerine önemli katkıları olacağını belirtti. Türker, ziyaret vesilesiyle sınır güvenliği, hudut kapısı ve iki ülke arasında faaliyet gösteren esnafın sorunları gibi konuların da görüşülerek çözüme kavuşturulmasına katkı sağlandığını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 14:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?