4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Vali'den kan bağışı

Ağrı Valisi Mehmet Çetin ve İl Sağlık Müdürü M.Ali Bilgili Ağrı Devlet Hastanesi Kan Bağış Merkezine kan bağışında bulundu.

Vali Çetin, Valiliğin Kan merkezilerine her zaman destek olacağını sözlerine ekledi ve devlet olarak Kan merkezlerinin ve Kızılay'ın her zaman destekçisi olacaklarını, gerekenleri memnuniyetle yapacaklarını dile getirdi.

Bir ünite kan veren Vali Çetin, son dönemlerde kan bağışında biraz azalma olduğuna dikkat çekti. Çetin, Devlet Hastanesi ve Kızılay'ın kan bağış merkezlerine herkesi davet ederek, "Ben de bu maksatla ara ara kan veriyorum ve tekrardan kan vermek için geldim. Toplumumuzu kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Kan her zaman hayat kurtarıyor, verenlere de herhangi bir zararı yok. Herkesi teşvik ediyoruz." dedi. 

Sağlıklı olan her insanın kan vermesi gerektiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü M.Ali Bilgili " Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle, kana ihtiyacı olanların, yeniden sağlığına kavuşmalarında, sağlıklı bireylerin kan bağışında bulunmaları hayati önem taşıyor. Sağlığı yerinde olan tüm bireylerin bu konuda duyarlı olmalarıyla, zor durumdaki bireyler, ihtiyaçları olan kanı kolaylıkla temin edebilecekler ve yeniden eski sağlıklarına kavuşabileceklerdir" dedi.

Yapılan kan bağışının ardından Vali Mehmet Çetin'e kek ve meyve suyu ikram edildi. Vali Mehmet Çetin, hastaneden ayrılırken koridorda tekerlekli sandalyede oturan Mehmet Baran (70) ile bir süre sohbet etti. Ağrı'da yapılan çalışmalardan memnun olduğunu belirten Baran, Vali Çetin'e teşekkür etti. Vali Çetin, Baran'a iyileştiği gibi makamına çay içmeye beklediğini belirterek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 11:48:50
Güncelleme :15 Kasım 2008 Cumartesi 11:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?