5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Validen spor tesisi müjdesi

Ağrı Valiliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sokaktan 2016 Olimpiyatlarına" adlı proje kapsamında seçilen sporculara düzenlenen törenle malzeme dağıtıldı.

Okul sonrasında çalışıp spor yapma imkanı olmayan yaklaşık 300 çocuğu birer milli sporcu yapmak için hayata geçirilen proje başarı ile sürdürülüyor. Çocukların daha başarılı olmaları için Kutlu Aktaş Kapalı Spor Salonu'nda düzenlen spor malzemeleri dağıtımına katılan Ağrı Valisi Mehmet Çetin, bu kente atanmadan Ağrı adını sporcuları ile duyduğunu belirtti. Çetin "Buraya gelip göreve başladığımda sporun tükenmekte olduğunu görünce sebeplerini araştırdım. İstiyorum ki Ağrı'mızın adı aynı şekilde anılsın, hatta geçmiştekinden daha fazla başarı elde edelim. Bugün burada tribündeki kalabalığı görünce gerçekten duygulandım. Ağrı halkının sporcusunun yanında olduğunu görmek beni mutlu etti. İnanıyorum ki bu gün malzeme alan geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, 2016 yılında Ağrı'yı uluslararası organizasyonlarda temsil edeceklerdir. Tek temennimiz ay yıldızlı bayrağı 2016 yılında temsil etmeleri ve o bayrağımızı dalgalandırmalıdır" dedi.

Gelecek haziran ayında Ağrı'ya uluslararası standartlarda bir spor tesisi inşasına başlanacağının müjdesini de veren Vali Çetin; "Bu tesiste çocuklarımız, yaz - kış demeden çalışacaklar. Antrenmanlarını gerçekleştirecekler" diye konuştu.
Konuşmanın ardından 54 okul ile 'Sokaktan 2016 Olimpiyatlarına' adlı proje kapsamında toplanan 160 sporcuya da spor malzemesi dağıtıldı. Gerçekleşen malzeme dağıtımının ardından aralarında 2012 olimpiyatlarına katılacak boksörlerin de bulunduğu sporcular tarafından boks gösteri maçları düzenlendi.
Törene Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal, Doğubayazıt Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Sevil, İl Mili Eğitim Müdürü Turgut Koçak, Emniyet Müdürü Naci Kuru, vali yardımcıları, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 19:12:56
Güncelleme :25 Mart 2009 Çarşamba 19:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eray hatipoğlu IP: 85.97.17.xxx Tarih : 26.03.2009 22:23:16

bunları duymak mutluluk verici çok sevindim sayın valimizden ricam agrıspora destek artık takımımızı amatörden kurtarmasını 3ligde görmek istiyoruz