4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Vali'ye Estonya ziyareti

Estonya Ankara Büyükelçisi Aivo Orav ile Büyükelçilik 3.Katibi Vahur Luhtsalo ile beraber Ağrı Valisi Mehmet Çetin´i makamında ziyaret etti. 

Estonya Ankara Büyükelçisi Aivo Orav ile Büyükelçilik 3.Katibi Vahur Luhtsalo ile beraber Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine giderek Ağrı dağını görüp, İshakpaşa sarayını gezdikten sonra il merkezine dönen Büyükelçi bugün Ağrı Valisi Mehmet Çetin'i makamında ziyaret etti. 

Vali Çetin makamında bir süre görüş alış verişinin ardında Büyük elçi Orav'a Ağrı ilini temsil eden bir plaket verdi. Orav'da kendi ülkelerinde ağaçtan yapılan bir hediye takdiminden sonra basın açıklamasına geçildi. 

Ağrı Valiliği toplantı salonunda yapılan basın açıklamasında dün ziyaret ettiği Ağrı Dağının derinliğini, rotalarını dağın kültürel ve önemi hakkında görüntülü açık hava tanıtımından oldukça mutlu olduğunu belirten Büyükelçi Aivo Orav bundan 179 yıl önce Ataları Frederik Von Parrot tarafında Ağrı Dağı’na ilk resmi tırmanışın yaptığını, dolayısıyla Ağrı Dağının kendileri içinde çok önemli olduğunu vurgulayarak önümüzdeki 2009 yılının Ekim ayının ilk haftasında 100 e yakın bir dağcı gurubunun ülkeleri adına Ağrı dağına tırmanış yapacaklarını belitti.

Büyük elçi bu konuda iki ülke arasında turizm konularında gerekli temasların devam edeceğini, Türkiye’nin sadece Ankara ve İstanbul dan ibaret olmadığını göreve başladığı 2 aydan beri Türkiye’nin doğusundan başlayarak her ili gezmek istediklerini söyledi. Basın açıklamasının ardından Basın mensupları ile hatıra fotoğraf çekildi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 23:14:50
Güncelleme :20 Ekim 2008 Pazartesi 16:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?