4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Vekilin yaptırılan okula 'oturulamaz' raporu verildi

CHP Ağrı Milletvekili Naci Aslan tarafından yaptırılan ve bin 300 öğrencinin okuduğu Selçuk İlköğretim Okulu, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ekiplerinin verdiği ’Oturulamaz’ raporu üzerine boşaltıldı.

1992 yılında yapımına başlanan ve 1994 yılında eğitim-öğretime kazandırılan Selçuk İlköğretim Okulu, aradan kısa bir süre geçmesine rağmen kullanılamaz raporu nedeniyle boşaltıldı. Okulda eğitim gören öğrenciler 200 metre ileride bulunan Atatürk İlköğretim Okulu’na gönderilirken, Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan, olayın yargıya intikal ettiğini söyledi.

 2 ay önce yapılan kontrollerde okulun kullanılamayacağının kendilerine bildirildiğini ve bu konuda valilik olarak gerekli prosedürü başlattıklarını belirten Vali Yavaşcan, "Bayındırlık teknik ekibinin verdiği rapor doğrultusunda okulun güçlendirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Gerekli prosedür başlatılmış olup konu yargıya intikal etmiştir. Yargının vereceği karar sonucu okul yeniden yapılacak ya da güçlendirilecektir. Müteahhit kusurlu bulunursa tabii ki, bu ücret de müteahhitten alınacaktır" dedi.

ağrı
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 13:27:01
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?