5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Vergi haftası kutlanıyor

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla 1990 yılından bu yana kutlanmakta olan Vergi Haftası Ağrı'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


Vergi Haftası Kutlama Programı kapsamında ilk olarak Atatürk anıtına çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. İl Defterdarı İzzet Patan, Defterdar yardımcısı Rahim Baş, Muhasebe Müdürü Kurban Gürbuğa, Muhakemat Müdür Adem Sevilmiş, Milli Emlak Müdürü Abdil Çetin, Gelir Müdürü Cevat Bostancıoğlu, Vergi Dairesi Müdürü Alaaddin Yılmaz, Personel Müdürü Adil Gevşek beraberindeki heyetle birlikte Vali Mehmet Çetin'i makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında kurum çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Defterdarı İzzet Patan, vergi tahakkuk ve tahsilatlarında Ağrı'nın 72. sıradan 62. sıraya yükseldiğini belirterek bu durumun Türkiye ortalamasının üstünde olunduğunu söyledi. Vergi Haftası'nın değişik etkinliklerle kutlanacağını kaydeden Patan, "Bu çerçevede öncelikli olarak geleceğimizin temeli olan çocuklarımız ve gençlerimizde vergi bilincinin geliştirilmesi amacıyla ilköğretim ve orta öğretim okullarında verginin önemini anlatan konferanslar düzenlenecek ve ilköğretim okullarından bazı okulların Defterdarlığımızı ziyaret etmesi sağlanacak. Haftayla ilgili olarak Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca hazırlanan afişler halkın yoğun olduğu noktalara asılacaktır" diye konuştu.


Verginin temel bir yurttaşlık görevi olduğunu söyleyen Ağrı Valisi Mehmet Çetin ise mükellefleri vergi konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı. Çetin; "Vergi ödemek çok ciddi bir vatandaşlık görevi ve sorumluluğudur. Bu bilincin oluşturulması ve herkesin üzerine düşenleri yerine getirmesi gerekmektedir. Önemli olan ödenen vergi miktarı değildir, önemli olan yurttaşlık sorumluluğu ve bilincinin insanlarımızda yerleşmesi ve herkesi üzerine düşen ödev ve sorumlulukları yerine getirmesidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 12:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.252.104.xxx Tarih : 24.02.2009 19:13:37

Ağrıda maliye toplayacaksa caddelerdeki nerdeyse kalıcı seyyar satıcılardan biraz vergi toplasın. Mükellef bile değiller normal esnaftan çok satarlar hiç bir şey ödemezler ceplerinde yeşil kartları var. Oh ne güzel ..