5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Vurulduğu yerde anıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden savcı Hakan Kılıç için bir anma töreni düzenlendi.

5 Şubat tarihinde Doğubayazıt'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı Kılıç için, Ağrı ve Iğdır Barosu avukatları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş bir araya geldi. Doğubayazıt Kent Konseyi önünde toplanıp Savcı Kılıç'ın vurulduğu yere kadar yürüyen grup, burada bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Ağrı Barosu avukatlarından Ruhat Özbay, Kılıç'ın menfur bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, "Savcımıza yapılan bu saldırı tüm hukuk camiası ve Doğubayazıt halkına yapılmış bir saldırıdır. Bizler bu hunhar saldırıyı hiçbir suretle kabul etmiyoruz. Yaşanan bu acı olayın Doğubayazıt halkına mal edilemeyeceğini ve tamamen münferit bir saldırı olduğunu da belirtmek isteriz" dedi.

Açıklamanın ardından Savcı Kılıç'ın vurulduğu yere karanfiller bırakan grup, sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2012 Çarşamba 12:49:40
Güncelleme :15 Şubat 2012 Çarşamba 12:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET YASİN DURSUN IP: 88.252.242.xxx Tarih : 15.02.2012 19:42:16

BUGÜN 15. ŞUBAT 2012 GÜNÜ GÜNEYDOGU BÖLGEMİZİN BİR ELİN PARMAKSAYISI KADAR BİR İLİMİZDE VE BİR KAÇ İLÇEMİZDE LOKAL KEPENK KAPATMA ETLEMLERİ GERÇEKLEŞTİ.ETNİK AYRIMCI SİYESET YAPTIKLARINI SANANLAR BÖLGE İNSANINA YAŞATMADIKLARI SIKINTI KALMADI.EKONOMİK SIKINTI YAŞAYAN BÖLGE ESNAFINA ZORLA KEPENK KAPATARAK BİR YERLERE VARAMAYACAKSINIZ.KALDİKİ BU GÖRÜNTÜ 2012 TÜRKİYESİNE VE BÖLGE İLLERİNE YAKIŞAN BİR GÖRÜNTÜ OLMAMIŞTIR.BASIN YAYIN ARAÇLARINDAN BU GÖRÜNTÜLERİ İZLEYEN YERLİ YABANCI TURİST,FUTBOL TAKIMI SEYİRCİSİ YATIRIMCI İŞ ADAMI KENTE GELMEK YATIRIM YAPMAK İSTEMEZ.DOLAYSIYLA BÖLGE KADERİYLE BAŞ BAŞA KALIR.BÖLGE İNSANI KENDİSİNE REVA GÖRÜLEN DAYATILAN BU YOKSULLUGA VE ZORBALIGA DAHA FAZLA PRİM VERMEYEREK BU SIKINTILARDAN KURTULABİLİR.