4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Yazıcı barajı bitiyor

Ağrı'da İl Koordinasyon Kurulu 2008 yılı 3. dönem toplantısı yapıldı. Ağrı Valiliği brifing Salonu'ndaki görüşmeler saygı duruşu ardından İstiklal Marşı ve Ağrı Valisi Mehmet Çetin’in açılış konuşması ile başladı. 

İl Koordinasyon Kurulunun 2008 yılı 3. Toplantısının ilin yatırımları açısından başarılı olmasını temenni ederek açılış konuşmasına başlayan Vali Çetin, ‘İlimizde gerçekleştirilen kamu yatırımlarının 2008 yılı 2.dönem itibariyle son durumunu değerlendirmek, bu yatırımların gerçekleştirilmesi sırasında karşılaşılan sorunları çözüme kavuşturmak, yatırımcı kuruluşlarımız arasındaki koordinasyon eksikliğini gidermek ve 2009 yılı yatırım tekliflerini görüşmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu amaçla 2008 yılının 3. toplantısını açıyorum.’ Dedi.

Yazıcı Barajında sona doğru

Ağrı Yazıcı Barajın da mutlu sona yaklaştıklarını belirten DSİ VIII Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, ‘37 bin hektarlık alana sulama yapabileceğimiz Ağrı Yazıcı Barajı yaklaşık 20 gün sonra tam anlamıyla bitecek ve su toplamaya başlayacak.’ dedi.

Her kavak ağacı için iki ağaç fidanı vereceğiz… 

Ağrı merkezdeki kavak ağacı kültürünün kırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Vali Çetin, ‘ Kavak ağaçları hem görüntü olarak iyi değil, hem yazın polenleri insanları çok etkiliyor ve kargalara yuva olmaktan başka bir işe de yaramıyor. Benim düşüncem ağrı merkezdeki kavak ağaçlarını sökerek yerine ilimize daha yararlı olabilecek ağaçları dikmemiz gerekmektedir. Bu dikeceğimiz yeni ağaçlar huş olabilir, karaağaç olabilir, akçaağaç olabilir. Halkımıza da şu sözü veriyorum yerine yeni ağaç dikilmesi için sökülen her kavak ağacı için iki ağaç fidanı vereceğiz. Yapılan bu ağaç dikimi sayesinde ilimiz daha modern ve doğal bir görünüme sahip olacaktır.’ dedi.

Sulamalı tarım alanlarını arttıracağız

Sulamalı tarım alanı hedefinin 180 bin ve 200 bin hektar olduğunu söyleyen Vali Çetin. ’Halkımızı en büyük geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Tarımda gelişmemiz için ve halkımızın refah seviyesinin yükselmesi için sulamalı tarım alanlarımızı var gücümüzle arttıracağız. Hedefin 200 bin hektar ve bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız.’ dedi.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin başkanlığındaki toplantıya, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge müdürlüğü yetkilileri ve il müdürleri katıldı.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 02:08:50
Güncelleme :20 Ekim 2008 Pazartesi 16:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?