4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Yazıcı barajının yapım çalışmaları

Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Tercanlıoğlu, ödenek ayrılması halinde Ağrı Yazıcı Barajı inşaatının 2008 yılında bitirileceğini söyledi.


Ağrı Yazıcı Barajı inşaatından incelemelerde bulunan Tercanlıoğlu, HES Barajlar Şube Müdürü Selami Yaylalı, DSİ 85. Şube Müdürü Celalettin Demir ve Baraj Kontrol Mühendisi Eser Şahin'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Barajın sulama inşaatlarını gezdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tercanlıoğlu ödenek temini için DSİ Genel Müdürlüğü'ne müracaata bulunduklarını kaydetti. İstedikleri ödeneğin sağlanması durumunda 2008 yılından itibaren barajda su tutmaya başlayacaklarını ifade eden Tercanlıoğlu, 2009 yılından itibaren arazi sulanmasına geçirileceğini belirtti.


Barajın tamamlanması durumunda 202 milyon metreküp su tutacağını anlatan HES Barajlar Şube Müdürü Selami Yaylalı "Yazıcı barajındaki suyun yarısı Altınçayır Deresi'nden, geri kalanı ise Cumaçay ve Dönerdere derelerinde tünelle getirilerek aktarılacaktır. Baraj 37 bin 027 hektar arazinin sulanmasını ve bölgede sulu tarıma geçirilmesini sağlayarak ürün artışına neden olacaktır. Baraj gövdesinde şuan itibarıyla 32 metre eksiğimiz bulunmaktadır. 2008 yılında barajın dolu savak ve ensel tesislerinde eksiklikler tamamlanarak bir an önce halkın hizmetine açılmasını sağlayacağız" dedi.


Barajın şantiyesinde müteahhit firmanın bünyesinde her sene en az 150 vasıflı operatör, şoför ve teknik personelin çalıştığını belirten 85. Şube Müdürü Celalettin Demir ise barajın faaliyete geçmesiyle Ağrı'da tarım arazilerinin daha iyi değerlendirileceğini ve Ağrı'nın ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 19:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?