4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Yemekte duygusal anlar yaşandı

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, emekli olan 12. Mknz. Piyade Tugay Komutanı Ali Akdoğan’a veda yemeği verdi. 

Polis evinde organize edilen yemekte zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Veda yemeğinde konuşan Vali çetin; ‘Kamu görevlisi olmanın yani bizlerin konumunda bulunmanın, yaptığı görevlerden dolayı getirdiği riskler, sıkıntılar parayla pulla ölçülecek şeyler değildir. Kamu görevlisi olarak, görevimizi tamamlamanın tek kazancı var; Alnımızın akıyla, şerefimizle görevimizi hakkıyla yapmak, tamamlamak ve vedalaşmaktır. Onuruyla, gururuyla, şerefiyle görevini tamamlamanın ve bu duygularla Ağrı’dan ayrılacak olmanın gururunu Sayın Akdoğan’da görüyorum.’ dedi.

Akdoğan gibi değerli bir komutanla olabildiğince uzun süre çalışmak ve dayanışma içinde ilin tüm şartlarının gelişmesi için görüş alışverişinde bulunmak istediğini dile getiren Vali Çetin, ‘Biz ailecek Sayın Akdoğan’ı ve ailesini protokolün dışında bir aile dostu olarak gördük, bu anlayışla uğurluyoruz. 
Bundan sonra ki emeklilik yaşamında yine toplumumuz için, milletimiz için mutlaka çalışacaklardır, üreteceklerdir. Bundan zerre kadar şüphem yoktur. Ali Paşam ve ailesine bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Kendisiyle görev yapma fırsatını kaybettiğim için üzgünüm ama dostluğumuz baki kalacaktır.’ dedi.
Vali Çetin’in konuşmasının ardından çok duygulanan Ali Akdoğan, ‘Ülkemin her m2sinin sevilmesi gerektiği kanısındayım. Bu toprakları alabilmek için onlarca kan döküldü, onlarca askerimiz şehit verildi. Ülkemin her yeri benim için vazgeçilmezdir. Bu coğrafya bizim için çok önemlidir. Burada zevkle görev yaptım, bu esnada çok değerli dostlar kazandım. Ağrı benim için unutulmayacak bir ildir.’ dedi.

Görev yerinin son durağının Ağrı olmasının kendisi için Ağrı’yı unutulmaz kıldığına değinen Akdoğan Ağrı’yı sevdiğini ve ağrıda severek görev yaptığını söyledi.

Yeni gelen tabur komutanının kendisine Ağrı’dan birinin ağlayarak ayrıldığının duysaydı inanmayacağının anlatan Akdoğan, ‘Ağrı’dan ağlayarak ayrılıyorum.’ dedi.

Yemek sonrası Vali Çetin Akdoğan’a T.C. Ağrı Valiliği yazan porselen tabak ve Akdoğan’ın eşine ise fincan takımı ve elle dokunmuş ipek kilim hediye etti. Hediye töreninden sonra Polis Evi önünde çekinilen toplu resim ile veda yemeği sonlandı. 

Polis evinde düzenlenen veda yemeğine, Vali Mehmet Çetin, Tugay Komutanı Ali Akdoğan, Vali Yardımcıları, İlçe kaymakamları, Seferberlik Bölge Başkan Vekili, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü Vekili, MİT Müdürü Vekili, Askerlik Şube Başkanı ve Eğitim Fakültesi Dekan Vekili katıldı.

Ağrı / Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 10:14:55
Güncelleme :12 Ağustos 2008 Salı 10:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?