4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Yeni Rektör görevine başladı

Yeni kurulan üniversiteler arasında yer alan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Prof. Dr. İrfan Aslan'ın rektör olarak atanması nedeniyle İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesinde devir teslim töreni düzenlendi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, yapılan konuşmaların ardından devir teslim töreni gerçekleşti. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü görevini vekâleten yürüten Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, bu görevi Prof. Dr. İrfan Aslan'a teslim etti. 

Alkışlar arasında görevi teslim alan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan kürsüde şunları söyledi. Şuanda Ağrı halkının özlemle beklediği üniversitenin gerçekleştiğini hep birlikte görmekteyiz. Öncelikle Ağrı gibi gelişmeye ihtiyaç duyan ilimizde Sayın İbrahim Çeçen beyin böyle bir üniversitenin açılmasında göstermiş olduğu büyük fedakârlık ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Bu güzel ve müstesna hareketin diğer iş adamlarımıza örnek olmasını dilerim. Üniversitemizin oluşumunun ve gelişmesinin her aşamasında iş adamımızı her zaman yanımızda görmek bizim için ayrı bir kıvanç olacak. Çalışma azmimizi kat kat artıracaktır. Bugün Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin İlk Rektörü olarak göreve başlamış bulunmaktayım. Hemen belirteyim ki Doğu Anadolu bölgemizin bu güzide kenti olan Ağrı'da görev yapacak olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Öncelikle şunu söyleyeyim. Bu Üniversite Ağrı ilimizin kalkınmasında çok önemli roller üstlenecektir. Bu bağlamda ilin sosyal, kültürel, ekonomik ve sosyolojik yaşamına, gelişimine değişimine ve canlanmasına çok önemli katkılarda bulunacaktır. Böylece göç zamanla azalacak, şehirleşme mimari yapısal değişimler oluşacak. Üniversitenin aktif rol üstlenmesi ile birlikte Ağrı eğitim merkezi olduğu kadar dünyanın en önemli dağ turizm yerlerinden biri olan Ağrı dağı, turizm merkezi olma yolunda çalışmalar yapılacaktır. 
Bunların yanında bir çok değişim ve gelişim elbette olacaktır. Çünkü Üniversiteler her zaman değiştirme, geliştirme, ileriye gitme ve kalkınma gibi bir çok özelliklere sahiptirler.
Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesinde Atatürk ilke ve İnkılâplarına bağlı, İnsan hak ve hürriyetlerine saygılı çağdaş, laik, Demokratik, Aydın, görev ve sorumluluğun bilincinde kendini ifade edebilen, üreten, araştıran ve sorgulayan, bilimsel düşünme gücüne sahip, yapıcı, yaratıcı ve üretken, demokratik yaşamın gerektirdiği iş birliği ve dayanışmaya sahip, spora, sanata değer veren, mesleğinde en iyisi olan ve aranılan gençler yetiştirmek yegane amacımız olacaktır. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak bilgi ve teknoloji üretmek, bilim verilerini yaymak, hedeflediğimiz eğitim düzeyine ulaşmak bölgesel ve ulusal anlamda kalkınma ve gelişmeye destek olmak, Üniversitemizde çalışan akademisyenler olarak bilim dünyasının seçkin bireyleri haline gelmek için hep birlikte çok çalışacağız. Bu amaca ulaşmak için ise çıtayı her zaman bilinçli bir şekilde yüksek tutacağız. Çünkü yüksek düzeyde bilimsel çalışma ve araştırma yapılmadan disiplinler arası iş birliği ve uyum sağlanmadan evrensel normlara uygun bilimsel çalışmalar yapılmadan akademisyenlerimize kendilerini geliştirme vaatleri sunulmadan , Uluslararası bilimsel iş birliği geliştirilmeden gerçek ve dinamik bir üniversitenin olamayacağının bilinci içerisinde hareket edeceğiz. hepimiz çok iyi biliyoruz ki görevler geçici kurumlar ise kalıcıdır. Bu anlayış ile Üniversitemizi ileri bir yöne taşımak için bizler hep birlikte canla başla çalışacağız. Bu anlayış ve birlik ruhu içerisinde mensuplarımız, öğrencilerimiz, şehrimiz insanının memnuniyetini sağlamak ilk hedeflerimizden biri olacaktır. Bu zorlu olduğu kadar mutluluk verici uğraşıda Ağrıdaki bütün yöneticiler ve halkın en samimi bir şekilde yanımızda yer alacağından ve bu görevi hep birlikte yürüteceğimizden hiç şüphem yoktur. Bu vesile ile hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.dedi.

Ağrı’ya yeni açılacak üniversitenin Erzurum Atatürk Üniversitesi ile birlikte yardımlaşma ve dayanışma içinde çalışacağımın umut ettiğini söyleyen Vali Çetin ‘Rektörümüz İrfan Aslan ve ekibinin her zaman yanında olacağız elimizden gelen tüm yardımlarda bulunacağız. İlimizin daha iyi olabilmesi için üniversiteyle birilikte hareket edeceğiz. İlk Rektörümüz olan İrfan Aslan’a başarılar diliyorum.’ dedi.

Törene Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Eğitim görevlileri ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Eğitim Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşen törenin ardında Vali Çetin, Prof. Dr. Aslan ve beraberindekiler Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin yapılacağı araziye giderek keşifte bulundular. Üniversitenin Yapılması planlanan arazi üzerinde çalışmalara başlandığını, sondaj çalışmalarının yapıldığını belirten Vali Çetin, alanın gelişmeye çok müsait olduğunu ve üniversitenin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yer olduğunu söyledi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 12:18:24
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 11:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz kaya IP: 88.232.132.xxx Tarih : 17.09.2008 16:51:13

sayın rektör tarım ve hayvacılık olan ilin geçimini gözden kaçırmış olamazsınız bundan hiç bahsetmemişsinizde dikkatinizi çekerim