5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Yetiştirici sınıf toplantısı yapıldı

Ağrı Milli Eğitim Şube Müdürü ve YSÖP İl Koordinatörü Murat Alan başkanlığında yetiştirici sınıf öğretim programı ile ilgili toplantı yapıldı.

Milli Eğitim toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Alan,Yetiştirici sınıf komisyonu üyeleri Fuat İlidi,Sadık Polat,Fırat Kaya,Nevzat Kaya ile Ağrı Merkez ve köy müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Toplantıda ilköğretim çağında olup, okulda olmayan öğrenciler ile okulda kaydı olup devamsız olan öğrencilerin ilköğretime kayıt ve devamlılığını sağlama çalışmaları görüşüldü.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Alan,”bu programda zamana karşı yarışıldığını; her geçen yıl ülke genelinde 70 bin çocuğun sistem dışında kaldığını, bu nedenle okul müdürlerinin bir an evvel alan taraması yapıp tespit edilen çocuk ve öğrencileri ikna ederek, ilgili okullarda YSÖP sınıfları açılması için çaba sarf edilmesini istedi.

İlimizde bu durumda 10 bin öğrencinin olduğunu, Sayın Valimiz Mehmet Çetin”in konuyla bizzat ilgilendiğini ve iki öğrenciyi tespit ve ikna ederek okula kazandırdığını belirten Alan, ”Bu çalışmaların Sayın Valimiz Mehmet Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak ve siz değerli okul müdürlerimizin katkılarıyla başarıya ulaşacağını ifade etti.

Toplantının ikinci bölümünde köy ilköğretim okulu müdürleri ile ikramlı paylaşımda derslik sorunun çözümü ile ilgili bilgi alışverişi yapıldı.
 

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 14:14:43
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 17:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?