4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Yetiştirme yurdunda internet evi açıldı

Türk Telekom İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile Ağrı Yetiştirme yurdunda Kalan Çocuklar için internet evi açılışı yapıldı.

Ağrı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklar için internet evi açılışı yapıldı. Açılışa Ağrı Vali Yardımcısı Selami Kapankaya, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Metin Ürgün, Türk Telekom İl Müdürü Abdulselam Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak ve Sağlık İl Müdürü Mehmet Ali Bilgili ve Yurt Ay Derneğin Eğitim ve Halk İlişkiler Sorumlusu Abdurrahman Duman katıldı.

Ağrı Yetiştirme Yurdunda kalan 36 çocuk için 20 adet tam donanımlı bilgisayarın Ağrı Türk Telekom İl Müdürlüğü tarafından alındı. İnternetininde Türk Telekom İl Müdürlüğü tarafından karşılanan "Pınar Toplum İnternet evinin" Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da Eğitim müfredatı destekli internet evinin açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Selami Kapankaya, "Çağımızın bilgi ve teknoloji çağı olduğunu, bunun içinde Devletimizin Korumasında bulunan çocuklarımız için bilgi ve becerilerini geliştirmeleri hayata daha iyi tutunmalarını sağlamak için İl Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Telekom İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdikleri bu hizmetin İlimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Metin Ürgün ise "Müdürlüğümüzün ve Telekom İl Müdürü ile iş birliği içerisinde 20 bilgisayardan oluşan; “internet evi”nin kuruluş amacı, çocuklarımıza ve özellikle de öğrencilerimize ücretsiz internet hizmeti sağlamaktır. Buradan, Yetiştirme Yurdunda korunma ve bakım altında bulunan çocuklarımız ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda okuyan ve risk altında bulunan öğrencilerimizin kaynaşmalarını sağladığını belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü Metin Ürgün,

"Branş öğretmenlerinden ek ders ücreti karşılığında 06 Ekim 2008 – 25 Haziran 2009 tarihleri arasında hafta içi her gün 17:00 ile 19:00 saatleri arasında Şeref Saraçoğlu İlköğretim Okulu’da 6.7.8.9.10.11.12 sınıfta okuyan öğrencilerin takviye dersleri aldıktan sonra gerektiğinde internetten ve internet evine eğitim için konulan ders materyallerinden faydalandırılmalarını sağlamaktır.

Böylece çocuk ve öğrencilerimiz için kısa sürede etkili ve verimli bilgiye ulaşma, teknolojiden faydalanmalarını sağlama, fikir üreterek yaratıcıklarını arttırma ve sosyal çevrelerinin geliştirilmelerinde katkıda bulunmaktadır. İnternet kafelere gidemeyen çocuk ve öğrencilerimizin uzman eğiticilerle birlikte kontrollü ve kendileri için gerekli olan bilgilerin alınmasını sağlayarak gayri ahlaki ve şiddet içeren sakıncalı sitelerden de uzak durmalarını sağladığını. " vurguladı.

Ürgün "5395 sayılı çocuk koruma kanunu kapsamında olan ve örgün eğitimin dışına çıkmış çocuklar ile sokakta çalışan çocuklara dönük meslek kazandırmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Kur İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ortaklaşa başlatılan iki ayrı kurstur. Berberlik kursunda 12 ayakkabı tamirciliği kursunda da 14 kursiyer bulunmaktadır. Kursiyerlerimiz İş Kur İl Müdürlüğünden 12 YTL harçlık almakta ve kurs süresince de sigortaları devam etmektedir. Müdürlüğümüzün ile Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Kur İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa başlattığı iki ayrı kurstur. "dedi

Açılışın ardından gezilen internet evinin açılışı, yapılan ikram ile sona erdi. Yetiştirme Yurdunda kalan Öğrenciler Yanında Şeref Saraçoğlu İlk Öğretim Okulunun Öğrencilerinin de faydalanacağı mekanın gezilmesini ardından Sokak çocuklarında İş Kur İl Müdürlüğü ve Milli eğitim Müdürlüğünün 12 kişilik berberlik Mesleki Eğitim kursu gezildi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 16:15:23
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 11:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
remzi uğuz IP: 85.104.119.xxx Tarih : 6.11.2008 09:37:26

bu konuda hassas çalışmalarından dolayı öncelimle kardeşimiz Abdurrahman DUMAN ve ekibini tebrik ederim seninle gurur duyuyoruz kardeşim seninle ne kadar övünsek azdır