5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Yetiştirme yurdundan üniversiteye

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, yetiştirme yurdunda kalan ve üniversite sınavında çeşitli fakültelere yerleşen öğrencileri kabul ederek çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, bu yıl yapılan Öğrenci Seçme Sınavı'nda yetiştirme yurtlarında kalan öğrenciler arasında Türkiye birincisi olan ve Mustafa Kemal Üniversite Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü kazanan Metin Parlak, Hitit Üniversitesi Maliye Bölümü'nü kazanan Ahmet Bulum ve 100. Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü'nü Musa Tekin kabul etti.

Öğrencileri tek tek tebrik ederken Vali Çetin, Metin Parlak'ın yetiştirme yurtlarında kalan öğrenciler arasında Türkiye birincisi olmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Her türlü olumsuzluğa rağmen insanın çalışınca her şeyi başaracak güçte olduğunu vurgulayan Vali Çetin, "Gençler her şeyin başı azim, inanç ve özveriyle çalışmaktan geçer. Kavgayla savaşla hiçbir millet bir yere gelememiştir. Sizi kandırmaya çalışanlar muhakkak olacaktır. Ama siz onlara uymayacak, devletiniz ve milletiniz için çalışacaksınız" dedi.

Üniversiteyi kazanan gençlere çeşitli hediyeler veren Vali Çetin, öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdikten sonra uğurladı.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 16:31:43
Güncelleme :29 Ağustos 2009 Cumartesi 17:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?