2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

YİBO'ya çat kapı ziyaret

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILMAZ'DAN YİBO'YA ÇAT KAPI ZİYARET

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Eleşkirt İlçe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu (YİBO) habersiz bir şekilde çat kapı ziyaret ederek yatmak üzere olan öğrencilerle sohbet etti.

Akşam saatlerinde ani olarak Eleşkirt YİBO'ya giden Bilal Yılmaz, nöbetçi öğretmenlerden bilgiler aldıktan sonra okulu gezdi. Daha sonra yatakhanelere çıkan Yılmaz, yatmak üzere olan öğrencilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Gece yarsı karşılarında Milli Eğitim Müdürü Yılmaz'ı gören öğrenciler oldukça şaşırırlarken, uzun süre yaşadıkları sorunları aktardılar. Öğrencilerle sohbeti sonrası ışığı kapatarak öğrencilerden uyumalarını isteyen Bilal Yılmaz, kazan dairesine inerek kalorifer kazanını inceledi. Bu tür habersiz denetimleri sıklaştıracağını vurgulayan Ağrı Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, gerçek sorunları ancak bu şekilde ortaya çıkarabileceklerini söyledi. Ağrı'da eğitim sorununun çözülmesi için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini vurgulayan Yılmaz "Eğitim, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temelidir. Ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceğini emanet edeceğimiz, çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi, her türlü zihinsel, bedensel ruhsal donanım ve gelişimi bizim için hayati önem taşıyor" dedi.

Eğitimde alınan mesafenin, gelişmenin ve ilerlemenin uluslararası rekabetin en önemli göstergesi olduğunu belirten Yılmaz "Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek ancak kaliteli bir eğitimle mümkün olacaktır. Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi nitelikli insan gücüne bağlıdır. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan öğrencilerimize ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek amacıyla tüm imkanlarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunma çabası içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILMAZ'DAN YİBO'YA ÇAT KAPI ZİYARET
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILMAZ'DAN YİBO'YA ÇAT KAPI ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 11:08:04
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 18:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?