4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Yol açma çalışmaları güçlükle sürüyor

Ağrı Köylere Hizmet Götürme Birimi ekipleri, kapanan tüm köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için aralıksız çalışmalara devam ediyorlar. Büyük zorluklarla köylere ulaşan ekipleri köylüler coşku ile karşılıyorlar. 

Geçtiğimiz günlerde başlayan yoğun kar yağışının dinmesinin ardından Ağrı merkez ve ilçelerine bağlı 544 köy yolunun yeniden ulaşıma açılabilmesi için Ağrı Köylere Hizmet Götürme Birimi ekipleri geceli gündüzlü çalışma başlattı. Kapalı köy yollarını açmak için her yolu deneyen ekipler, kar nedeni ile sık sık yoldan çıkan ve arıza vermeye başlayan yol açma makinaları nedeni ile zor anlar yaşıyorlar. Yukarı Küpkıran ve Kavak köylerindeki yol açma çalışmalarına katılan Ağrı İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birimi Genel Sekreter Yardımcısı Hakkı Kaman, yapılan çalışmaları yerinde izledi. Yoğun gayretler sonucu her iki köyün yolunu açan ekipler, Kavak köyü girişinde köylüler ve çocuklar tarafından alkışlanarak karşılandılar. 

Ağrı'da kış aylarının oldukça sıkıntılı geçtiğini belirten Ağrı İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birimi Genel Sekreter Yardımcısı Hakkı Kaman, 18 ekip oluşturarak yoğun bir mesai programı yaptıklarını söyledi. Tüm köy yollarını açmak için seferber olduklarını belirten Kaman, "Köylülerimizin rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamak için elimizden gelen tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Bu konuda tüm ekiplerimiz büyük fedekarlıklar gösteriyorlar. En kısa sürede tüm köy yollarımızı açacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 16:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?