5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Yol ortasında elektrik direkleri

Ağrı'nın Patnos ilçesinde yol yapım çalışmaları sonrası kenarda iken ilginç bir şekilde ortada kalan, ulaşımı aksatan elektrik direkleri uzun süredir kaldırılmayı bekliyor.


Patnos Belediyesi'nin Alpaslan Mahallesi, Yunus Emre İlköğretim Okulu, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Kerem Şahin Caddesi ile Selahaddini Eyyübi Mahallesi'nde yaptıkları yol genişletme çabaları sonrası elektrik direkleri yol ortasında kaldı. Direkler olası kazalara davetiye çıkarırken, TEDAŞ yetkilileri direklerin yoldan kaldırılması işin ihale yapıldığı ve gerekli çalışmaların başlatıldığı bildirdi. Genişletilen yollarda adeta bir refuj veya yol şeridi gibi ortada kalan direkler, kazaya davetiye çıkarıyor. Yol ortasında bulunan elektrik direkleri sürücüleri de zor durumda bırakırken, mahalle sakinleri yolun ortasındaki direklerin kaldırılarak yol kenarına çekilmesini istediler. Yolların ortasındaki direkler nedeniyle iki arabanın zor geçtiğini ve görüntü kirliliğinin de meydana geldiğini kaydeden mahalle sakinleri,''İlla birilerinin burada kaza yapması veya ölmesi mi gerekiyor? Yolun ortasında kalan direkler, hem araç sürücüleri hem de çocuklarımız için tehlike saçıyor. Yetkililer bir an önce duruma müdahale etsinler'' şeklinde tepki gösterdi.


Diğer yandan bir önceki belediye tarafından sorun defalarca hem şifaen hem de yazılı bir şekilde TEDAŞ''a bildirilmesine rağmen herhangi bir sonuç alınamadığı belirtildi. Sonradan kaldırılan direkler hem kaldırım taşlarını hem de parke taşlarını bozduğu için belediyeyi de masrafa soktuğu ifade edilirken, ilçe merkezinde 400-500 elektrik direğinin yolun ortasında kaldığı bildirildi.


Ağrı TEDAŞ Müessese Müdürü Orhan Keskin, Patnos'ta bu sorundan haberdar olduklarını kaydederek, elektrik direklerinin kaldırılması işinin projelendirildiğini ve ihale edilerek çalışmalara başlandığını belirtti. Keskin, ihaleyi alan firmanın Cumhuriyet, Yeşiçimen, Sütlüpınar ve Selahaddini Eyyübi mahallelerinde direklerin yoldan kaldırılıp toplatılması için gerekli çalışmaları başlattığını dile getirerek, gerekirse çalışmalar bittikten sonra oradaki elektriklerin yeraltına alınabileceğini de sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 18:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?