5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Zafer Tırmanışı start aldı

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebet bu yıl 10.'cusu düzenlenen 'Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı' Iğdır tarafından bulunan Korhanlı Yaylası'nda başlandı.


Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı'nın 2009 faaliyet programında yer alan 'Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı' Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Gençlik Spor İl Müdürü Metin Özen ile yerli ve yabancı dağcıların Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan TDF Başkanı Alaattin Karaca, tırmanışın uluslararası bir organizasyon olduğunu ve 10 ülken 27'si yabancı 49 dağcı ile gerçekleştireceklerini belirtti.

Yaklaşık 4 gün sürecek faaliyette, 30 Ağustos günü Ağrı Dağı'na zirve yapıp, İstiklal Marşı'nın okuyacaklarını belirten Karaca, "Sporun diğer boyutu olan iç ve dış turizmde de Ağrı Dağı'nı, Iğdır'ı ve Doğubayazıt ilçesini dünyaya tanıtacağız" dedi.


Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı ise "Dağcılarımızın kazası belasız gidip gelmelerini diliyorum. Böyle anlamlı projeden dolayı Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı'na teşekkür ederim. Ağrı Dağı'nda ülkemiz ve dünya için önemli bir dağdır. Bu güzel sporun barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardında Koran Yaylası'nda startı verilen tırmanış 31 Ağustos günü sona erecek

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 20:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?