8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bayındırlık Bakanı Ağrı'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, 1 ay içerisinde tüm Türkiye'yi gezerek, yapılan duble yolları kontrol edeceğini söyledi. 

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere öğle saatlerinde karayoluyla Erzurum'dan Ağrı'ya gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, ilk olarak Ağrı Valiliği'ni ziyaret etti. Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar ile bir süre görüşen Bakan Özak, valilik anı defterini imzaladı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özak, "Her hafta sonu Karayolları Genel Müdürü ve yetkili müdürlerle muhtelif bölgeleri ziyaret ediyoruz. Özellikle ağır bir kış geçiren Türkiye'de yolların durumunu inceliyoruz. Türkiye genelinde 682 noktada duble yol şantiyesi var. Bunlarla ilgili teknik ve mali konularda görüş alışverişinde bulunuyoruz ve sorunları yerinde görerek değerlendirmeler yapıyoruz. Her hafta bu uygulamayı yapıyoruz. 1 ay içerisinde tüm Türkiye'yi gezeceğiz" dedi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin çıkarmış olduğu acil eylem planında yer alan duble yol çalışmalarında hedeflerinin 15 bin kilometre yol yapmak olduğunu ve bunu başarmak için de sürekli çalıştıklarını kaydeden Bakan Özak, bu yolların hükümetin prestij projelerinden biri olduğunu ifade etti. Bakan Özak, "2002 yılının Kasım ayına kadar Türkiye'de 3 bin 750 kilometre duble, bin 700 kilometre de otoyol yapılmıştı. İktidara geldiğimizden bu yana 6 bin 750 kilometre duble yol yaptık. Bu yıl içinde bin 700 kilometre daha yol yapacağız. Duble yollarla hem trafik kazaları azaldı, hem de maddi ve manevi kayıpları önledik. Trafik kazaları nedeniyle çok can kaybımız oldu, yollar savaş alanı gibiydi" diye konuştu. Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Köylerde su ve yol yapımına devam edeceğiz. Ağrı'ya, bu yıl ayrılan para Cumhuriyet tarihinde ayrılan en büyük paradır. Türkiye'de herkes çağdaş şehirlerde yaşamalıdır. Hedefimiz şehirleri modern hale getirmektir. Bunun için uğraşıyoruz. Türkiye'nin her yerinde kadastro işlemleri devam ediyor. Geçmişte yılda 350 köy ve mahalle kadastro işlemleri yapılırken, biz bunu 10 katına çıkardık. Bu yıl yapılan ihalelerle 2007 yılında kadastroya girmeyen köy kalmayacak." 

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 14 yılda ancak 42 bin konut yaptığını da ifade eden Bakan Özak, bakanlığının ortak olmasıyla TOKİ'nin 3.5 yılda 175 bin konutun temelini attığını ve bunlardan 60 binini bitirdiğini bildirdi. Hedeflerinin 2007 yılı sonun itibariyle 250 bin konutun temelini atmak olduğunu aktaran Bakan Özak, "Ayda 100 YTL ödemeyle konut veriyoruz. Ayrıca Kentsel Dönüşüm Yasası çıkarıyoruz. Bütün şehirleri görüntü çirkinliği, çarpık yapılaşmadan kurtaracağız. Her gün bir proje üretmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

Daha sonra yapımı devam eden Kağızman Caddesi ve Ağrı Havaalanı yolunda incelemelerde bulunan Özak, öğle yemeğinin ardından Iğdır'a gitmek üzere Doğubeyazıt İlçesi'ne hareket etti.
.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2006 Pazartesi 19:52:28
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 17:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cahit ASLAN IP: 85.98.105.xxx Tarih : 31.05.2006 21:28:26
Sayın bakan uçakla gezip mi kontrol edecek bu yolları.Ağrı Eleşkirt arası ve Erzurum arası yoollar geçen sene yapıldı ve şuan yolların durumu içler acısı.İnanın ki bu millet geçen dönemde diğer siyasilere gösterdiği tepkinin daha fazlasını size gösterecek.Bundan emin olbilirsiniz.