7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bir günlüğüne askere alındılar

Iğdır ve Ağrı nüfusuna kayıtlı 12 bedensel engelli vatandaş, bir günlük temsili askerlik yaptı.
 
Doğubeyazıt 1. Mekanize Tugay Komutanlığı birliklerine katılan 12 bedensel engelli vatandaş, önce tıraş edildi, daha sonra elbiselerini giyerek yemin etti. Resmi geçit töreninden sonra konuşan Iğdır 5. Hudut Alay Komutanı ve 1. Mekanize Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Levent Çolak, "Sizlerin bütün engelleri aşarak birliğimize katılmanız bizleri mutlu etmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, yıllardan beri köklü gelenekleri, disiplini eğitim seviyesiyle düşmanlarının kalbine korku salmış, dostlarını ise gururlandırmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri, milletinin bağrından çıkmış, yüce milletine sadakatle hizmet eden, aldığı her görevi üstün başarıyla yerine getiren, dünya orduları içinde en iyi yerde olan, en yüce bir ordudur. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk milletinin geleceğe uzanan bir kapısıdır. TSK laik, demokratik, sosyal ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bir teminatıdır, geleceğidir.Türk ordusu her türlü güçlüğün üstesinden gelebilecek kabiliyette, silah ve teçhizata sahip bir ordudur. Bugün burada sizler yemin ederek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir ferdi oldunuz. Alacağınız her görevi başarıyla yapacağınıza inanıyorum, sizleri yetiştiren ailelerinizi kutluyorum" dedi. 

Daha sonra bedensel engellilerden Mehmet Han bastonla yürüyerek selam durdu. Engelli Mehmetçikler'e terhis belgelerini Iğdır 5. Hudut Alay Komutanı ve 1. Mekanize Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Levent Çolak, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erturan Asiloğulları, Iğdır Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Baran Turan ve komutanlar verdi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erturan Asiloğulları, Iğdır Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Baran Turan da yaptıkları konuşmalarda, Genelkurmay Başkanlığı'na bu çalışmadan dolayı teşekkür etti. Bedensel engelliler de askerlik yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi. Ardından toplu olarak yemek yenildi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 12:58:44
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 10:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakim özcan IP: 85.108.255.xxx Tarih : 13.05.2006 05:38:38
gerçekten çokiyi bende şuan askerim askerlik diyip geçmeyin askerlik bir erkeğin şerefidir ayrıca onurumuz ve gururumuzdır herkese tafsiye ediryoruz saygılar hakim