5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Dondurucu soğuklar satışları etkiledi

Hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 35 dereceye kadar düştüğü Ağrı'da, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan besicileri oldukça zor günler geçiriyor.

Ağrı Hayvan Pazarı'na büyük emekler vererek hayvanlarını pazara getiren besiciler, gün boyunca soğuklara rağmen ayakta bekleyerek hayvanlarını satmaya çalışıyor. Büyükbaş hayvan fiyatlarının 500 YTL ile 2 bin YTL, küçükbaş hayvan fiyatlarının ise 200 YTL ile 450 YTL arasında değiştiği hayvan pazarına, aşırı soğuklar nedeniyle müşteri gelmiyor. Üşüyen hayvan besicileri, pazar alanında bulunan kahvehanelere giderek ısınmaya çalışıyor. Havaların bu şekilde seyretmesi halinde besiciler, hayvanlarının ellerinden kalmasında korkuyor.

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kalmasına rağmen pazarda soğuklar nedeniyle hareketlenme olmadığını belirten Nevzat Yıldırım adlı besici, bu yıl hayvan fiyatlarının geçen yıla göre daha düşük olduğunu söyledi. Fiyatların cazip olmasına rağmen soğuklar nedeniyle kimsenin pazara gelmediğini belirten Yıldırım, "Umarım soğuk havalar yerini kar yağışına bırakır ve işlerimiz yoluna girer. Böyle devam ederse tüm besiciler büyük zarara uğrayacak. Herkes bir yıl boyunca Kurban Bayramı'nı bekledi. Havaların böyle gitmesi hepimizi çok zora soktu" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 14:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?