5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İşadamından çocuklara 200 kışlık ayakkabı

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, hayırsever bir işadamı tarafından gönderilen 200 kışlık ayakkabıyı yoksul ilköğretim okulu öğrencilerine dağıttı. Öğrenciler, evden okula giderken giydikleri terliklerin arasına taşların girdiğini, bu nedenle gidiş gelişte zorluk çektiklerini dile getirerek kendilerini unutmayan hayırsever işadamına teşekkür etti.

Halk Eğitim Müdürü Mustafa Alpdoğan, ilçedeki tüm kurslar ve kültürel faaliyetleri organize etmenin yanı sıra hayır işlerinde de aktif şekilde çalıştıklarını belirtti. Geçen yıl ilçe merkezi ve köylerde açtığı birçok kültürel ve mesleki kursla bini aşkın yetişkine okuma-yazma öğreten, bilgisayar, kalorifercilik, halıcılık, dikiş nakış, el sanatları, halk oyunları dallarında yetiştirdiklerini söyleyen Alpdoğan, geçen yıl bağış yoluyla elde ettiklerini yüzlerce çanta ve ayakkabıyı ihtiyacı olan öğrencilere dağıttıklarını hatırlattı.

Alpdoğan, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının başladığı bugünlerde yaklaşan kış öncesi yoksul öğrencilerin ayakkabı ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini, bunun için İstanbul'da yaşayan Kahraman Oruç ve Orhan Oruç ile Doğubayazıt İlçesi'ndeki Abdurrahman Öztürk isimli hayırsever tarafından gönderilen ayakkabıları öğrencilere dağıtmaya başladıklarını dile getirdi. Alpdoğan, "Biz Halk Eğitim Müdürlüğü olarak, her yıl işadamlarından yoksul ve ihtiyaç sahibi çocuklar için yardım talebinde bulunuyoruz. Duyarlı işadamları bu istekler doğrultusunda yardımları yapmaktadırlar. Bazı işadamları giyecek, bazıları ise kırtasiye yardımı yapmaktadır. İlçe merkezindeki okullarda tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi öğrencilerimize her yıl bu gibi yardımlar yapmaktayız" dedi.

Konuşmalardan sonra işadamlarının gönderdiği 200 çift ayakkabı, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler, maddi durumlarının iyi olmadığını, bazı arkadaşlarının okula terlikle geldiğini ifade ederek, "Evlerimiz okullarımıza çok uzak olduğu için gidip gelirken çok zorluk çekiyoruz. Terliklerin arasına devamlı taş giriyor, biz de taşlara basa basa okula gidip geliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 17:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan arascan IP: 85.99.179.xxx Tarih : 23.09.2005 11:34:17
Yüzümüzde,evladımıza mahçup olmanın,keder çizgileri.Bir gün,çocuğumuzu,kendi paramızla giyidirecekmiyiz Allahım!!Alın terimizi harmanlayıp,ellerimizde okul malzemesi çantalarıyla,işte"Baba gibi baban"diye bilecek miyiz Allahım!!Ve Melek gibi yavrularımızın, "veren elin,alan elden üstün" olduğunu öğrendiği gün,o onurlu yüze bakabilecek miyiz, Allahım!!.... Ne diyelim:"Çocuklarına kıyan ülkelerin geleceği,çocuklarını yüce tutan ülkelerin elinde kalır." Hacı Bektaş Veli