5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kar yağmasın diye dua ediyor

Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, belediye olarak kış mevsimine hazır olduklarını belirterek, bu yıl karla mücadele çalışmalarında yaklaşık 25 iş makinesinin görev alacağını söyledi.

Kış ayında yapılacak olan çalışmaları değerlendiren Ekrem Aktaş, tüm yurtta etkili olan kar yağışının Ağrı'da etkili olmamasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Geçen yıl karla mücadele çalışmaları için yaklaşık 1 trilyon lira para harcadıklarını, bu yıl ise yine aynı rakamlara rahat ulaşacaklarını kaydeden Aktaş, "Ağrı Belediyesi olarak karla mücadele çalışmalarına hazırız. Şu ana kadar ilimize kar yağmaması bizi oldukça sevindirdi ve kar yağmaması için dua ediyorum. Çünkü bu aylarda kar yağmazsa o kadar harcama yapmadan gideriz. Kar yağdıktan sonra vatandaşlarımızın rahatı için sürekli yol temizleme çalışmaları yapacağız" dedi.

Kar temizleme çalışmalarının zararlarını sadece kış aylarında değil yaz aylarında da gördüklerini ifade eden Aktaş, "Kışın yaptığımız kar kaldırma çalışmaları sırasında bir çok yolumuz tahrip oluyor, bir çok kanalımızı patlatıyor. Yaz ayı geldiğinde karlar kalktığında bir çok zararımız daha da çoğalıyor. Her şey kar kaldırmakla bitmiyor. Yaz geldiğinde bu defa kış aylarında meydana gelen zararları kapatmaya çalışıyoruz. Hükümetimizin kardan zarar gören illere tazminat ödemesi gerekir. Çünkü bütçemizin yüzde 10'unu kara harcıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 11:58:47
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 17:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?