5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kış gelirken tezek satışları arttı

Ağrı'da havaların soğumasıyla birlikte kış mevsimi hazırlıklarına başlayan birçok vatandaş, odun ve kömür fiyatlarının yüksek olması nedeniyle tercihlerini tezekten yana kullanıyor. Türkiye'de kış mevsiminin en uzun ve soğuk geçtiği illerden olan Ağrı'da vatandaşları kış telaşı sardı.

Son günlerde yakacak satışlarında patlama yaşanırken, birçok vatandaşın odun ve kömür yerine yörede hayvan dışkılarından üretilen tezeği seçtikleri öğrenildi. 1 ton kömürün 280-300 YTL, 1 ton odunun ise 150 YTL'ye satıldığı Ağrı'da 1 traktör römorku tezeğin 70 YTL'ye alıcı bulduğunu belirten Erkan Can adlı tezek satıcısı, diğer yakacak fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bu yıl birçok vatandaşın tezeğe yöneldiğini söyledi.

Satışlardan oldukça memnun olduklarını, ilerleyen günlerde bu satışların iyice artacağına inandıklarını belirten Can, "Halkımız fakir olduğu için genellikle ucuz şeyleri tercih ediyor. Tezek hem çabuk tutuştuğu hem de ekonomik olduğu için bir çok kişiye daha cazip geliyor. Şu ana kadar satışlar iyi gidiyor. Kar yağdıktan sonra satışların daha da artacağını düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 14:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan arascan IP: 85.96.71.xxx Tarih : 29.09.2005 10:45:49
Tükenmişiz günbegün.Akıl da kalmamış marifette.Eksi 40 derece soğuklarda tezekle ısınacak vatandaşlar.ya gelen 48 bin ton kömür kime dağıtıldı.Hayır hayır düşünmek bile istemiyorum.. Ne olursun Ahmet GENÇ, memleketi bu haberlerle göndeme getirme.