7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kız görmeye giderken dondu

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Eskisu köyünden Bezirhane köyüne gitmek için yola çıkan anne ve oğul tipiye yakalandı.

Anne Sultan Gögsügüzel (45) donarak yaşamını yitirdi.

Oğul Ahmet Gögsügüzel'in (27) durumu ise ağır. Edinilen bilgiye göre dün saat 15.00 sıralarında Iğdır'dan D.Bayazıt'a nişanlısını görmek için Ahmet annesi Sultan'ı alarak yola çıkar. 15.30 sıraların da dolmuştan inereke Eskisu köyüne yürüyerek giden anne oğul yolu tamamlayamadılar. Oğul Gögsügüzel annesine bu akşam köye gitmelerinin tehlikeli olduğunu ve donabileceklerini söyledi. Anne Gögsügüzel ise "Hayır olum bu akşam köye gidelim. Sen de nişanlını görürsün, korkma bir şey olmaz"dedi.

Yola çıkan ana ve oğul yolu tamamlayamadılar. Anne Gögsügüzel yolda dayanamayarak kar ve tipiden donarken oğul Ahmet ise donan annesini yolda bırakarak Bezirhane köylülerine haber vermek için yola çıktı. Köylüler ise Ahmet'ten haberi alır almaz hemen atlarla yola çıktılar.

Yolların kapalı olmasından dolayı köylüler atlarla anne Gögsügüzel'in cenazesini köye getirdiler. Cenaze bugün defnedilirken Ahmet ise nişanlısının evinde ayakları şişmiş bir şekilde yatıyor. Oğul Gögsügüzel " Annem benim kuçağımda donarak öldü. Kar ve tipi vardı, ne yapacağımızı bilmiyorduk. Ben de kendimi zorla köye yetiştirdim" şeklinde duygularını dile getirdi. Yollar açıldığı zaman Ahmet Gögsügüzel hastanede tedavi altına alınacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 13:51:45
Güncelleme :31 Ocak 2006 Salı 10:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KoDaXpL IP: 81.213.218.xxx Tarih : 1.02.2006 16:41:19
ınsan hayatı bu kadar basıt olamaz lanet olsun bole hayata. yakınlarına sabır dılerım ne dıyım kı :( ( ( (