5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kuş gribi Ağrıyı'da etkiledi

Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde kuş gribi vakasının görülmesi ve son günlerde yaşanan aşırı soğuklar, Ağrı'da tavuk satışlarını durma noktasına getirdi.

Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde Ağrı'dan getirildiği iddia edilen tavuklarda kuş gribi vakasının görülmesinin ardından şehir merkezinde kuş gribi paniği yaşandı. Ağrı Tavuk Pazarı'nda büyük sessizlik yaşanırken, tavuk satıcıları yaşananların bir komplo olduğunu düşünüyor.
Tavuk fiyatları 1 YTL'ye kadar düşerken, tavuk satıcıları bir hastalık olmadığını göstermek için pazar yerinde tavuk kesip yedi. Birkaç ay önce Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde bu tür iddiaların geliştiğini, bu nedenle çok zor günler geçirdiklerini belirten tavuk satıcısı Aydın Altan, şimdi de aşırı soğuklarla beraber Iğdır'da bu vakanın görülmesinin kendilerini çok zor duruma soktuğunu söyledi. Aralık İlçesi'ne giden tavukların Ağrı'dan getirildiği iddiasının yanlış olduğunu belirten Aydın, "Ağrı'da tavuk çiftliği mi var, buradan tavuk gitsin? Bizler de doğudaki tüm tavukçular gibi batıya giderek tavuk getiriyoruz. Bu iddialar çirkin iftiralardır. Bizim tavuklarımız sağlıklıdır. Bu tür olaylar önlem alınmazsa tavukçuluk sektörünü bitirme noktasına getirir" dedi.

Ağrı'da kuş gribi vakasının görülmediğini, bu konuda sürekli araştırmalar yaptıklarını kaydeden Ağrı Tarım İl Müdür Vekili Ferhat Han, "Şikayetler üzerine sürekli Erzurum Veteriner Araştırma Kontrol Enstitüsü'ne tavuk örnekleri gönderiyoruz. Şu ana kadar böyle bir olayla karşılaşmadık. Iğdır'da bu vakanın görülmesi üzerine tabi ki bizlerde araştırmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 16:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?