8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kuş gribi alarmı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın dün gece tedavi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan bazı hastalarda kuş gribi virüsüsün tespit edildiğini açıklamasının ardından, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde hareketlik yaşanmaya başlandı.

Doğubayazıt İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, ilçede dezenfekte ve kanatlı hayvanları yakalayıp itlaf etmek için çalışmaları arttırırken, birçok vatandaşın da en küçük bir grip rahatsızlığında Devlet Hastanesi'ne geldiği bildiriliyor.

Sabah saatlerinde Van YYÜ Araştırma Tıp Fakültesi'nde yatan Mehmet Ali Koçyiğit'in ardından kardeşi Fatma Koçyiğit'in ölmesi, Doğubayazıt'taki Koçyiğit ailesini yasa boğdu. Anne Marifet Koçyiğit, evlat acısına dayanamayıp sık sık bayıldı. Çocukların amcası Mustafa Koçyiğit, bu teşhisin daha önceden belirlenmesi gerektiğini söyledi. Olayın başlangıçta gizlenmeye çalışıldığını, ancak saklanamadığını belirten amca Koçyğit, "Van'daki hastanede insanlar bizden kaçtı.

Çocukların ayrı odalara alınması talebimiz hastane yönetimince oda yok diye geri çevrildi. Bizim çocuklarımız öldü ancak başka çocuklar ölmesin, gerekli önlemler alınsın" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 11:32:58
Güncelleme :5 Ocak 2006 Perşembe 13:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BRADER IP: 193.255.92.xxx Tarih : 6.01.2006 10:51:10
TÜM DOĞUBAYAZIT HALKININ BAŞI SAĞ OLSUN.DEVLET BİRŞEYLER SAKLADIĞI ARTIK KESİNLEŞTİ