7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Merkezi hutbe uygulaması kaldırıldı

Ağrı İl Müftüsü Veysel Çakı, uzun yıllardır eleştirilere neden olan, merkezden hutbe gönderme uygulamasına son verildiğini, din görevlililerinin araştırma yapmasına ve okumasına daha fazla olanak sağlamak için artık hutbelerin il müftülüklerince hazırlanacağını açıkladı. 

Basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını yanıtlayan ve başlayacak olan yeni uygulamayla ilgili bilgiler veren Veysel Çakı, dini konularda toplumu aydınlatmak için Cuma günleri yapılan hutbelerin tüm camilerde mahalli ihtiyaçlara göre hazırlanacağını söyledi. Konuların il müftülüğü tarafından seçilerek camilere bildirileceğini belirten Çakı, "Yöre halkını yakından ilgilendiren konuların seçilmesi, mahalli ihtiyaçların dikkate alınması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nca merkezden örnek hutbe gönderme uygulamasına son verilmiştir. Cuma hutbeleri artık yöre halkının ihtiyaçlarına göre imamlarımız tarafından hazırlanacaktır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 01:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mimar muhammed IP: 85.104.25.xxx Tarih : 17.06.2006 16:34:16
il müftülüğünün almış olduğu karar; insanların hutbeleri canlı olarak daha dikkatli dinleyecek olması açısından iyi fakat merkez camii imamı mehmet hoca gibi dini konularda derinleşmiş meselelere vakıf kaç tane hocamız var hutbeler ne kadar faydalı olacak tartışılır.siteye yorum sayfası ekledikleri için site yöneticilerine de ayrıca teşekkür ederim.