5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Öztürk: Din görevlisi uyanık olmalı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Ağrı'da da kutlandı. Kutlama nedeniyle Ağrı Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda bir konferans veren Doç.Dr Hayrettin Öztürk din gönüllerinin çok dikkatli uyanık, ihtiyatlı ve bilgili olmak zorunda olduğunu söyledi.

19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr Hayrettin Öztürk Türkiye'de uzun bir zaman Kur'an'a vakıf olmayan hocalardan din öğretimi olmak zorunda kalındığını iddia etti.

Öztürk "Bugün müslümanların en büyük problemi yine Müslümanlardır. Cahiller dinde eksiltti, zahidlerimiz de eklemeler yaptılar. Dinden eksiltmek çoğunlukla tepkiyle karşılandığı halde her nedense dinde
artırmak konusuda gündeme alınmadı" dedi.

Konferansta bir konuşma yapan İl Müftüsü Veysel Çakı ise Türkiye'nin dünyada en fazla din görevi yürüten bir
ülke olduğunu hatırlattı. Konferans öncesinde 2005 yılında Müftülükten emekli olan görevlilere İl Müftüsü Veysel Çakı hizmet teşekkür belgesi verdi.

Konferansa Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Akça ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansta camiler haftası dolayısıyla yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri , emekli olan din görevlilerine
de sertifikaları verildi.

Servet Arslan - Kenthaber / Ağrı
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 15:03:22
Güncelleme :15 Ekim 2005 Cumartesi 20:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?