7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Rüzgar İshak Paşa Sarayı'nı da vurdu

İshak Paşa Sarayı'nın Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde bulunan ve dünyanın ilk merkezi ısıtmalı sarayı olarak bilinen tarihi İshak Paşa Sarayı'nın çatısının bir bölümü, şiddetli rüzgar ve oluşan hortum yüzünden uçtu, giriş kapısında hasar meydana geldi. 

Bina önündeki bir elektrik direği rüzgar yüzünden eğilirken, uçan çatı parçalarının park halindeki bir otomobilde hasar oluşturduğu belirtildi. 

Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyelerinin İshak Paşa Sarayıaralarında bulunduğu 20 kişilik ekibin ziyareti sırasında meydana gelen olayda can kaybı olmadığını, sarayın bazı bölümlerinde hasar oluştuğunu söyledi. Rüzgar ve oluşan hortum yüzünden İshak Paşa Sarayı giriş kapısının sol tarafının çöktüğünü belirten Bulut, ODTÜ ekibinin sarayda yaptıkları incelemenin raporlaştırılacağını ve bu doğrultuda çalışmalara başlayacaklarını söyledi. 

Olayda can kaybının olmamasının kendilerini sevindirdiğini belirten Bulut, "İshak Paşa Sarayı hortumdan ciddi şekilde etkilendi, çatılar uçtu. Bu çatı 1999-2000 yıllarında yapılmıştı" dedi. 
Restorasyon çalışmaların ODTÜ'lü öğretim görevlilerinin vereceği rapor doğrultusunda başlatılacağını belirten Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, "Önceki dönemlerde yapılan hatalar bu kez yapılmayacak. Sarayın mimari yapısının koruması için büyük gayret göstereceğiz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 17:15:54
Güncelleme :27 Mayıs 2006 Cumartesi 17:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİEŞREF ÇARBOĞA IP: 193.255.58.xxx Tarih : 7.01.2008 11:50:48

sayın valimizin duyarlılığı için teşekkürler